Att bonda över ifrågasättbara stavningar

2017-07-23 11:59:36 | Reflektion


 

Innan jag börjar snicksnacka om vad det är meningen att jag ska ta upp denna fagra söndag, så ska jag berätta att jag såg den fysiska formen av frid tidigare i veckan. Jag befann mig vid en stor fyrkantig gräsmatta och såg någonting brun/orange ligga exakt i mitten av den, liksom en hade kunnat få ett flygfoto av det hela ovanifrån kan jag svära att det skulle vara mittpunkten, vilket är en matematisk bedrift i mina ögon. Mina ögon hade även med detta att göra, då syn inte är min största styrka och på grund av detta kunde jag inte avgöra vad det var som befann sig på denna magiska mittpunkt. Iallafall, extremt fokus och smygande såg jag att det var en liten katt som låg ihoprullad och sov, den tittade inte ens upp när jag närmade mig. "Är du säker på att den inte var död?" frågar någon. Ja, min moder har redan frågat, den andades så in your face etc. Vanlig scen må tyckas, men jag tänkte då direkt: "frid" när jag såg den. Inte "frid" i samma tonfall som Rudolf i Sunes Jul säger det när de bakar peppisar, men frid i som i "ahh frid". Så det var min berättelse, ni kan väl höra av er om ni önskar merch som denna fantastiska berättelse skriven på, är öppen för antingen tygväskor eller musmattor. Inget annat och ingenting mittemellan: en musmattstygväska- var ej absurda, inte på den här webbplatsen.

 

Resten av det här inlägget är en reflektion på den senaste månadens kommentarer, som alltid vid den här tiden cirkapris. Vi, eller jag snarare, skall icke limma fast min okunskap på era namn utan att ni ber om det, undrade hur en kan se månen mitt på dagen trots att jag alltid har trott att den är på andra sidan jorden då, till vilket Hanny skrev att det är möjligt att den är synlig i och med att månen reflekterar solens ljus. Det låter som en väldigt trolig förklaring och något som skulle få många att tänka "ja, men givetvis, så måste det vara!", och jag låtsas förstå den, fast inom mig tänker jag fortfarande: "?". Det hela är samma situation som när en fick hjälp på en uppgift på matematiklektionerna i skolan som en låtsades hjälpte en. Jag vet inte, det är någonting med hela grejen som skaver inom mig, jag gillar ej tanken på att månen då skulle vara en reflektion? Eller vänta, det kan den ej vara? Eller kan det? Gud vet. Jag måste sluta tänka på detta ämnet som med 100% har ett tillfredsställande svar om jag kollade upp det.

 

Utöver detta månsvar och vidare frågor om ämnet, har Camilla Jill två kommentarer som kommer tas upp dagen till ära, en stor händelse som vi alla borde applådera och belöna på något sätt. Den första har att göra med att säga folks namn. Hon skriver: "Hur kommer det sig att du ofta använder folks namn? Är det per auto? Jag blir alltid chockad, överraskad, förvånad + andra synonymer (enligt synonymer.se bl.a. storögd, mållös, snopen, perplex och handfallen). (...) Jag känner mig iallafall väldigt träffad och lite stolt när någon säger mitt namn i en helt vanlig mening. Liksom positivt överraskad. Ibland tänker jag även att personen som säger mitt namn är kär i mig. Jag har rent generellt en tendens att tro att folk går runt och är kära i mig". 1. Fab kommentar generellt, är speciellt ett stort fan av synonymerna då flera ord med samma betydelse är en av Guds största gåvor till mänskligheten. 2. Tycker slutet är lite fint, hoppfullt, samt att jag hoppas att det är sant. 3. För att svara på din fråga, så svarade du på den själv då det är 100% per auto (om jag inte har någon mör, slug agenda jag inte själv vet om). Så länge som det inte kommer till smeknamn, men det kommer jag ta upp i ett inlägg i framtiden så häng kvar för att verkligen njuta det. Eller häng inte kvar, gör vad ni vill. Camilla Jill hade (som sagt, keep up) även en annan fråga, och det var om det här inlägget. Frågan är ack så simpel: "Vilka podcasts lyssnar du på?". Ah, många. Är just nu i en period då jag har mycket tid att lyssna på saker, vilket jag tar tagit till mig. Kan nämna några av mina faves! (Plus tipsa mig om ni har rekommendationer). 

 

  • The New Statesman Podcast samt Agitpod (politik/aktuella händelser, UK based)
  • Under The Skin with Russell Brand samt Thinking Allowed (om blandade ämnen som kan kategoriseras under typ... samhälle/allmänt/filosofi/sociologi)
  • Word of Mouth (om språk)
  • SRSLY (populärkultur)

 

Avslutningsvis ska jag snabbt ta upp en sak som vi har bondat över. "Vad kan det vara?" undrar ni. Jo det är den ifrågasättbara stavningen av tornado, i och med att det ska stavas utan ett "r" mellan a:et och d:et. Tornado låter som ett ofullständigt ord och det kommer jag stå för till den tagen jag trillar av pinn- det är ett löften men även ett hot. Det var länge sedan vi startade en klubb på denna hemsida och jag känner att detta kan vara grunden till nästa. "Vi som vägrar acceptera att tornado stavas som det gör" kan den heta. Vi kan demonstrera på stan, klista stickers på elskåp och kontakta kungahuset för att se om typ Vickan eller något vill stödja oss då det defintivt kommer leda till stor uppmärksamhet. Plus att jag känner att detta verkligen kan tala till det svenska folket i stort? Har verkligen den känslan. Låt oss tala vidare om detta vid ett senare tillfälle, detta är värt vårt gemensamma engagemang och uppmärksamhet. Och det var allt för idag. 


: Hanny

Det var kanske den katten som brukar läsa din blogg.Det är nämligen så att jag har en gulbrun katt och vi brukar tillsammans läsa bland annat dina inlägg.Nä,jag var själv inte tillfreds med månförklaringen så jag får grunna lite till på det fenomenet.Jag vet inte vad pod är.Låter som nån engelsk maträtt men det lär det väl inte vara.TornaRdo har jag aldrig haft några problem med att stava till-tror jag.So Long från världens centrum-Eslöv!!

Svar: Kanske!!! Hoppas det!!
Linnea Aurora

2017-07-24 @ 09:58:07

Namn:
Kom ihåg mig?
E-mail:

URL:


Kommentar: