Är Moran och Ayoade samma person?

2017-07-31 13:26:00 | Vacuum


 

Ni som har hängt med ett tag kanske minns mitt inlägg om personer som är bra på att slå in presenter, i vilket jag fokuserade på folk som jobbar i butik. Och alltså tillåt mig bara att säga att min häpnad fortsätter att blomstra, för att för ett tag sedan var min vän och jag i en smyckesbutik och hon ville ha en sak inslagen och personen bakom kassan drog fram papperet och gjorde rak kant efter rak kant tills presenten var inslagen 10 sekunder senare och vi stod där och bah: "??" tills jag sa: "Alltså jag har aldrig sett något så imponerande?" varpå hon svarade: "Haha, ja, en har ju slagit in ett antal genom åren". Ja, jag antar väl det, men jag tycker fortfarande att det är något av en superkraft.

 

Det mest imponerande jag någonsin gjort är oklart om det är genialt eller bara sjukt dumt och det var när jag en gång råkade förväxla Caitlin Moran och Richard Ayoades böcker i ungefär 10 sidor. "Det är väl inte så konstigt? Att förväxla två böcker?" kanske ni säger. Nej, visserligen, men detta är något av en bedrift då deras personer, personligheter och skrivstilar är ytterst olika varandra. Jag skulle faktiskt vilja säga att det är en bedrift så stor att den nästan kvalar in på mitt CV. Om några personer skulle inspektera det skulle de nämligen tänka detta: "Hm… ja, det är det ett medelmåttigt CV… låt oss bara titta på sista sidan också… ah men shit pommes. Du, Jenna! Kolla! Hon förväxlade de här två högst olika personerna i tio sidor! Du, det är ett tecken på antingen genialitet eller extrem tröghet- vi måste ta in henne bara för att få reda på vilket". Och det är hur jag skulle vinna möjligheten att komma på arbetsintervju. Så det är därför jag överväger att addera det.

 

Annars på västfronten, intet nytt. Eller förresten så kom jag nyligen på att det är möjligt att bli bländad av solen bara av att föreställa sig det. Låtsas bara att ni stirrar rakt upp på solen (som borde ha ett mer sciencigt namn enligt min åsikt, liksom månen har ju "Luna" och Jorden "Tellus" så varför lämnas solen- vår viktigaste livsenergi källa- utanför hela den här fancy namn-grejen?) så kommer det att kännas som att ni faktiskt gör det på riktigt men utan risk för blindhet. Så det är dagens tips från mig, varsågoda. Ni trodde kanske att ni inte hade mer att lära er, men tji vad jag bevisade er fel där. Om detta är en lärdom, vilket jag nog inte skulle klassa det som, men låt oss kalla det för endast -dom då. Det kan ni berätta nästa gång ni träffar någon ni vill imponera på (exempelvis den där läraren som aldrig trodde på er, men ser var ni är idag etc osv). Förresten, nu när vi ändå talar om domar och imponerande saker, vill jag bara nämna en sak som en gång hände (en gång hände låter som att vi inte aktivt frambrigade situaionen, vilket vi gjorde, vi var ej passiva) min väl Karl och mig. Vi satt vid köksbordet i min lägis, åt sugar snap peas och skrattade rofyllt och genuint åt ett skämt om delegation. Jag vet. Detta hände. Jag önskar att jag kom ihåg skämtet nu pga det var dynamite men tyvärr. Ni får helt enkelt dö ovetande, och så även jag. Men ack så vi njöt av det i stunden och det är det som betyder något i den slutgiltiga livskassan, tror jag. 

 

Sist av allt (ber om ursäkt för att jag fortfarande pratar, men detta har varit en växande trend i mitt liv sedan dag ett) vill jag bara ta tillfället i akt att säga adjö till juli- minns ingenting av vad du bringade mig (eller jag bringade dig, detta är ett tvåvägsförhållande trots allt) men det är väl alltid hövligt att ta farväl. Vet inte varför hela grejen känns lite högtidlig? Är det någon apokalyps på ingång? Är detta den sista juli någonsin? Hoppas inte, men allt är möjligt. Och om så är fallet: kom ihåg var ni hörde det först!


: Hanny

Vi får verkligen hoppas att vi ses här också nästa års juli.Människan spår och Gud rår som det heter.So long från Eslöv.

Svar: Men precis!
Linnea Aurora

2017-08-02 @ 06:45:02

Namn:
Kom ihåg mig?
E-mail:

URL:


Kommentar: