Pizzapreferenser och nyhetsscoop

2017-12-20 10:53:00 | Poneringar


 Detta är ej ett inköp av pizza, har ej tappat det. 

 

Ni vet grejen att det är "fint" att äta hemgjord pizza, samt att tycka att hemgjort pizza är godare än köpt? Liksom ok, det är ett fritt land, alla har rätt till sin åsikt, länge leve konungen etc., men jag håller djupt inte med? Köppizza är ju liksom pizza gjord av experter? Bokstavligen expertpizza. Är hemlagad finare för att det tar tid? För att en måste göra degen? (Vilket en inte ens måste då det finns färdiggjord deg att köpa i en sådan vacuumtub. Min granny och jag försökte öppna en sådan en gång men båda finner smällen obehaglig så till slut tog jag mod till mig och drog bort pappersbiten och viskade: "för Sverige i tiden". Skoja, jag skrek det. Det ni inte vet om situationen vi befann oss i, är att vi stod vid sidan om ett slag). Eller är det för att pizzan ser finare ut? Det beror väl på vart en köper pizzan förresten, men jag talar inte om fancy schancy sådan- dekorerad med typ bladguld och opaler- jag talar om 100% pizzeriapizza i kartong. Men ja, det har väl kanske med nyttighetsfaktorn att göra, nu när jag tänker efter. Eller bara för att hemgjord mat i allmänhet är "finare". Gud, vilken icke-fråga det här är.

 

Det är väl också preferens. Som att vissa inte äter kanterna (jag) men andra gör det (inte jag). Att inte äta kanterna har jag fått höra är en synd förresten? Att jag är en svag människa som inte har någon rättfärdigad plats i evolutionen, men jag antar att en bara får leva med sådant. Dessutom är det ju ganska vanligt att inte tycka om pizza överhuvudtaget, jag vet flera stycken som inte gör det. Så wow, jag tror att jag har kommit fram något: människor tycker olika? Vilket koncept, helt otroligt. Ring nyheterna! Jag har kommit på något revolutionerande. Men seriöst, ibland på nyheterna känner jag hur min hjärna ändrar form från den traditionella blomkålen till "!?" när de rapporterar om "nya studier" som typ har funnit att hemläxor leder till ökad stress hos unga. Liksom "Ah, no shit man. Helt ny info detta! Hade aldrig anat. Tack för att ni delade". Min moder sa till mig en gång att jag skulle ha svårt att läsa nyheterna pga jag skulle råka himla med ögonen när jag var tvungen att läsa nyheter som i exemplet ovan. Vilket hon, till min förtret, har en poäng i. Så se fram emot det om jag råkar halka in på den banan. (Uttalas som frukten).

 

På tal om nyheterna så finns det en person som jag inte tänker nämna vid namn, specialitet eller kanal som min fader alltid, hundra gånger av hundra, säger: "Växte ju upp bakom reningsverket" om när hen dyker upp i tv-rutan. Jag har aldrig vilat mina ögon på personen i hans närvaro utan att han har delat detta om personens förflutna. Tycker bara att det är lite roligt. Och om han är ovanligt tyst om detta faktum måste jag liksom säga: "Var växte hen upp då?" varpå han svarar: "Reningsverket. Bodde precis vid reningsverket". Annars känns det som att något skulle vara osagt och det kan jag bara inte leva med. Om ni vill veta vem det är- ring Polia. Nyheterna är förresten en av mina favoritsaker i världen, och då specifikt lokalnyheterna. "Varför är det så?" hör jag någon fråga. Jo, för att de alltid failar att göra en smooth övergång efter att det är slut. Alltså det är det bästa jag vet. Vissa dagar är det ändå relativt ok gjort och då spelar mitt inre harpa av stolthet, men andra dagar? Skärmen står svart i tjugo sekunder? Musiken avbryts mitt i melodin? Den svarta bilden glitchar tillbaka till studion? Vad är det som pågår? Jag skulle faktiskt vilja påstå att det är bättre underhållning för mig än alla filmer jag såg under förra året. Och lokalnyheterna är tillgängliga för mig att njuta av, cirkapris, varje dag. Älskar det. 

 

Ut med det nu- på vilken sida står ni? Hembakad eller köpt pizza? (Lovar att respektera er vad ni än svarar). 


: H

Hemlagad pizza slår alla recept på hämtpizza.
Det vet ju de flesta att vägen till garanterad lycka i livet går via reningsverket.Har man bott där kan man bli vad som helst.Det borde din fader tänkt på när han skaffade bostad så hade kanske du varit på topp i livet redan i unga år.
Det med reningsverket var faktiskt riktigt roligt.
Hare!

Svar: Hahah!
Linnea Aurora

2017-12-20 @ 13:16:04

Namn:
Kom ihåg mig?
E-mail:

URL:


Kommentar: