Ord, fotografier och #adulting

2017-12-25 09:48:00 | Tips


Ännu en dag för tips. "Denna juldag?" frågar ni. "Sitter du inte och äter potatis som de andra små tjurarna?". Klockan är 10, hallå. Dock känner jag att det är rimligt att äta det oberoende av vad klockan säger, det liksom förgyller ens dag. Motsatsen till BBQ sås, som enligt en viss person i min familj "kan förstöra hela ens dag". Alltså jag håller med. Visare ord har aldrig yttrats. God jul, hursomhaver. Här kommer några icke rekommendationer helt utan jultema.

 Bildkälla.

 

  • Först upp: Wildlife Photography Award 2017. Vi börjar starkt. Jag är ett fan av exakt alla dessa bilder, men skulle säga att mina absoluta favoriter är den med sälarna, den med kängurun samt den med den Thriller-dansande vargen. Skulle vilja ha dem alla förstorade som en fototapet så jag kan se deras små ansikten varje dag.

  • Sedan har vi kära gamla New Statesman igen, där Anna Leszkiewiez har skrivit om filmen Annie (1982). Guld rakt igenom. Låt mig citera: "We do, however, need to urgently talk about her hair- a strange combination of Pippi Longstocking, Bowie's Starman-era mullet and Tom Jones curls". Rekommenderar den här artikeln främst om ni sett filmen. Eller ja, kanske endast om ni sett filmen. Faktiskt inte, jag ändrade mig, den är underhållande att läsa trots att Annie (1982) inte har ett eget litet kort i det filmrecensionsregister vi alla säkerligen har hemma.

  • Lite musica härnäst. Mer specifikt Hamilton Leithauser + Rostams album "I Had A Dream That You Were Mine". Har inte så mycket att säga om det utöver... bra. Är, som ni hör, ingen musikrecensent. "Är det den bästa musiken du någonsin hört?" frågar ni. Eh nej? Har ni ej lyssnat på de sweeta tunesen från Horrible Histories? Om ert svar är nej på den frågan, gör er själva en tjänst och lyssna på deras bangers. Ni kommer se världen annorlunda. Men HL+R är bra ändå, för liksom ingenting kan ju mäta sig med HH enlig min åsikt.

 

 
  • Video, y'all. Kolla in denna om hur konstnärer kolorerar gamla fotografier. Har inte så mycket att säga utöver att det är jäkligt coolt. Så ah.

  • Återigen The New Statesman, men vad ska en göra när en bara händer på cirka 5 olika hemsidor. Just det, det gäller att bah soldier on som en säger på utländska. Amelia Tait talar om millennials och #adulting. Den är bra, den är underhållande. Gillar't. Varför inte ha en högläsning för familjen denna juldag? Slopa Bibeln och "vid den tiden utfärdade kejsar Augustus en förordning om att hela världen skulle skattskrivas" och allt det där och läs det här istället. Vi har hört det där om ängeln Gabriel! Vi vet det där om att Maria satt på åsnan, och om någon inte har hört det, lyssna på "Little Donkey" eller något. Mitt största tips idag.

  • Merriam Webster har en jäklig snidig funktion, nämligen att en kan kolla upp olika år och vilka ord som först användes i skrift! Någon som undrar om 1977? Givetvis! "Cringeworthy", "gamer", "shopaholic". 1993? "DVD", "drawf planet", "fashonista", "game changer". 2008? "Bitcoin", "photobomb", "woke". Detta är ett absolut nöje.

 

Och det var allt för idag. Vi höres. 


: H

Som vanligt har du hittat pärlor.Den där Annie vet jag inte att jag har hört om men efter att läst lite om handlingen är det en film jag förmodligen skulle sitta som klistrad.
Kul grej att kunna se när ett nytt ord föddes.
I wish you were mine var melodiös och fin men något entonig.Ok då,kanske tvåtonig.Texten var verklighetsnära.Vem har inte haft enbart drömmen om den snygga/e och trevliga/e men inte telefonnumret.Hmm,jag tror jag känner igen mig här och nu.
Goder fortsättning på Julen!

2017-12-25 @ 11:46:24

Namn:
Kom ihåg mig?
E-mail:

URL:


Kommentar: