Modernitet och oväntade situationer

2017-12-31 11:31:00 | Vacuum


Ej platsen där jag letade efter knivar. 
 

Ring, klocka ring- kom in eller stå kvar, mig kvittar det. Mer Pippi behövs i den dikten har jag alltid känt och nu har jag äntligen gjort något åt det. "Aktion: att agera", ska bli namnet på min framtida tolvsidiga autobiografi. Så vad är det som har hänt i år då? Inte på nyhetsfronten, för att få reda på det slå på SVT eller något. Tänker mer allmänt. Det är främst två saker som står ut för mig. Det första är att Facebook visade mig det här meddelandet: "Linnea, as you're a group admin, we wanted to let you know that you can schedule posts to be shown at a certain time. This lets you pick a time when your group members are most likely to see your post". Eh ursäkta? Sedan när är jag en group admin? Detta är nyheter för mig och det är inte självvalt. Så det är en sak som har hänt mig. "Åh Gud, med tanke på dramat i den första punkten- undra vad den andra är" hör jag er säga med spänning i rösten. Mh, den andra är lika rock n' roll. Det är nämligen att min egen moder sade, och jag citerar: "Du är den minst moderna personen jag känner" tidigare den här månaden. Återigen- ursäkta? Är jag den enda personen du mött i ditt liv? Wtf. Jag äger en iPad? Jag har ett contactless bankkort? Jag kan gå igenom den där futuristiska passkontrollen vid flygplatser med mitt moderna pass. Otroligt. Om hon vill leverera sådan abuse över telefon skulle hon ha slagit #31# innan och hållit sig hemlig. Det är som att hennes vy av mig är filtrerat genom hennes egna fingrar, i ett försök att undvika att se vad som faktiskt pågår. Lite som när en höll för ögonen, för att inte bli spoilad, när en spolade tillbaka lånade VHS filmer. Och det som är bra med den liknelsen är att det var tal om VHS:er som fick henne att yttra orden. Så ah.

 

Förresten, kom precis på att ett av mina moders uttalande var med i mitt nyårsinlägg från förra året också? Börjar se ett tema här. Så det borde ha varit rätt väntat egentligen, ett uttalande som det ovan. Har jag någonting mer oväntat att ta upp? Tror ej det. Om jag skulle likna mig själv med någonting i just denna sekund när jag försöker komma på någonting att ta upp, skulle jag likna mig själv med en påse jordnötter- på vilken det står : "May contain nuts". Den nivån befinner sig min brainbox på. Men ah, när fantasin tryter kan jag väl bara dra upp något min granny-gru har sagt. Hon är mästare på oväntade situationer, ibland känns det som att hon lever i antingen en barnbok eller ett matematiskt problem. Exempelvis hände detta en gång (notera hur daterad denna berättelse är med tanke på myntet):

 

Granny: "Du, jag har tappat tre köksknivar ute på uppfarten, kan du hjälpa mig hitta dem?"

Jag: "Varför bar du omkring på knivar?"

Granny: "Nej, men jag bar väl inte omkring på dem. Jag hade dem i väskan"

Jag: "Det är bokstavligen att bära omkring på dem"

Granny: "Nej. Men jag tappade dem på vägen in"

Jag: "Varför hade du med dig köksknivar någonstans?"

Granny: "Jag behövde dem. Kan du hjälpa mig?"

Jag: "Jaha... ok"

 

Tre minuter senare.

 

Jag: "Här. Jag hittade även en 50-öring"

Granny: "Men Gud- tack! Behåll den du. Köp någonting"

 

Vad? Ett risgryn? Men tack. Och är fortfarande, tio år senare, ytterst förvirrad över hela knivsituationen. Liksom? Vad hade hon gjort? Det är någonting jag undrar, men jag tvivlar på att hon skulle minnas om jag frågade henne nu, i och med att saker som dessa verkar hända allt för ofta. Liksom jag tänker att om jag hade gått omkring på stan med tre köksknivar så hade jag mints det, troligtvis för alltid, men hon känns mer avslappnad inför det hela. Och om ni nu tänker: "Är sensmoralen av den här berättelsen att vi ska börja gå omkring med knivar i handväskan år 2018?" så är svaret nej. Tror ej att det är en bra idé av många anledningar. Ingen skall lära någonting av detta. Men om jag skulle ge ett råd för vad ni kan tänka på inför nästa år kan ni satsa på samma sak som jag: jag planerar nämligen att sätta mig ner i resten av mitt liv. Typ som i Wall-E. Vet att den filmen inte visade just det som en positiv del av framtiden, men jag tror att vi kan göra någonting med det alltså- har den känslan bara. Gott nytt år, kids!


: H

Antar att din granny jobbar som slaktare.
Mh,nog har jag att du är konservativ och säkert föredrar vhs framför att streama.
Förminska dig inte till en påse med jordnötter,du är ju minst ett riktigt Helnöt! Mmm,Marabou.
Gott Nytt År och så hoppas jag att man får många goda skratt av dina inlägg och några eftertänksamma ögonblick 2018.
Gott Nytt År!

2017-12-31 @ 12:41:37

Namn:
Kom ihåg mig?
E-mail:

URL:


Kommentar: