Kidnappningskod, raseri och "hehe ja..."

2017-12-03 10:18:00 | Vacuum


 Känslan det här inlägget är skrivet med. 
 

God tredje december, kamrater. Allt tipptopp? Om icke beklagar jag det. Se mig som er ally i er stormiga tid. På tal om storm så blåser det något så djävulskt utanför mitt fönster, och jag inser nu varför stormar är döpta efter människor ty det låter som ett gallskrik från ett kid med en röst som är ovanligt djup för hens ålder. Vill snicksnacka lite om språksvårigheter idag, som verkar vara mitt favoritämne. Men ah, en är ju blott en person i denna värld. Skulle vara behändigare att vara två eller tre, för då skulle en ha mer att prata om. Hursom, vill börja med att nämna kommunikationssvårigheterna som alltid uppkommer när en talar med någon som inte förstår sig på/snappar upp ens vanliga jargon. Alltså detta händer mig dagligen, speciellt i situationer då jag spelar dum för rolighetens skull #comedy och saken jag sa tas på allvar av den andra personen. Alltså finns det något värre? I världen: ja. I språkliga situationer: typ inte. Detta är ett typiskt exempel:

 

Person: "What's the temperature?"

Jag: "Not sure. It's below 36 degrees FOR SURE"

Person: "Um... yeah. It's not even 36 degrees in summer here..."

 

Liksom m8; jag vet. Det var ett skämt. Men ändå står en där och bah: "Hehe ja...". Obekvämt är vad det är. En annan sak som är obekväm är stavningarna "mej", "dej" och "sej". Vet inte varför, tycker bara de är sjukt creepy? Jag kan säga såhär, om någon som läser detta någonsin ser mig stava något av de ordet ovan med "-ej" istället för "-ig" så kan ni direkt anta att jag blivit kidnappad och subtilt ropar efter hjälp. Bra ändå att låta folk veta, ifall det skulle hända. Plus att kidnapparna troligtvis inte vet om jag är en chillad, spontan person som kan slänga sig med ett "dej" eller den formella personen på helspänn, som inte kan det, jag fått oturen att vara. Så det är rätt safe att köra på det. Om de inte läser detta... om potentiella kidnappare faktiskt scannar detta inlägg kan jag meddela att det ovan var ett skämt och att jag absolut inte skulle använda "-ej" som kod för "hjälp mig".

 

Sedan finns det ju också språkliga tecken som det känns som att exakt alla borde förstå. Som om en ritar en pil till exempel. Står det en ord med en pil som pekar mot en bild tycker iallafall jag att jag känns rätt standard att den som tittade på pappret skulle tänka: "Ok, det här ordet hör till den här bilden". Men så är tydligen inte fallet. Hittade nämligen ett gammalt prov i naturkunskap från sjuan när jag tittade igenom en mapp för någon månad sedan. På det här provet skulle vi rita en konvex samt en konkav lins, vilket jag hade gjort (vackert och mycket artistiskt). Sedan ritade jag en pil från vardera ord till respektive bild, som dessutom var ritade under motsvarande ord. Känns rätt självis hela situationen. Hade dock fått en kommentar på den uppgiften från min lärare, vilken löd: "Vilken är vilken?". Ursäkta? Jag ritade en pil? De är ritade under motsvarande ord? Jag kunde inte ha varit tydligare om jag än så velat. Jag hade helt glömt att detta hände tills jag såg det där pappret, men direkt när jag såg kommentaren blev jag åter rasande. Och det är jag än idag. Vi ses. 


: Hanny

Alltså! Började skratta redan när jag läste rubriken och skrattet exploderade när jag såg bilden på dig.Du är för rolig!
I fredags roade jag mig med att klä mig fint,gned in kläderna med hundskit och frågade en som jag kände ifall jag stank och fy för,det kunde hen intyga att jag gjorde.Sedan gick jag ut på stan och sade att jag skulle på anställningsintervju och att jag ramlat i hundbajs och undrade ifall jag luktade illa.Du,jag lovar dig.Inte en enda kunde känna den minsta odör från mig.Det som slog mig är hur finkänsliga människor ofta är.Jag frågade ett tiotal men ingen kunde känna något.Ändå förstod de väl att jag var angelägen om att göra ett gott intryck när jag sökte arbete.Nåja,jag skrattade gott hela kvällen åt mig själv och folks finkänslighet.
Hare!

2017-12-03 @ 13:24:19

Namn:
Kom ihåg mig?
E-mail:

URL:


Kommentar: