Ingen lyssnar ändå

2017-12-21 09:54:00 | Vacuum


 

Ni vet i skolan när en var tvungen att göra presentationer inför klassen och alla alltid sa: "Du behöver inte vara nervös, ingen lyssnar ändå, de oroar sig över sitt eget". Men jaha vad bra att vi gjorde det då om ingen lyssnade. Fast i och för sig känns det bra att ingen gjorde det för jag har upplevelser från muntliga föredrag som verkligen ärrat min person. En gång höll Karl och jag ett tal om Gandhi till exempel, och de är någonting som håller mig vaken om nätterna. Minnet knackar mig ännu på axeln när jag minst anar det, för att påminna mig om mina nederlag och synder. Men efter det där Gandhi-talet spelade ingenting längre någon roll. Ingenting kunde liksom någonsin bli sämre och det är därför det är bra att ha en låg punkt så att en vet att allt en gör efter det bara kan bli bättre. Samma sak med en novell jag skrev någon gång i skolan. Det var en av de där skrifterna jag aldrig någonsin vill läsa igen. Tillåt mig bara att säga att det kan vara bland det sämsta som skrivits och då har jag läst Facebook-kommentarer från vita, kränkta, män som bottnat endast i okunskap, oförståelse och orimlighet.

 

Hur länge är det ens nationella prov hålls i säkert förvar förresten? 30 år? Jag måste komma ihåg att bränna ner arkivet när mina trettio barre har passerat för kan inte riskera någonting. Om jag inte hade sagt något skulle nog aldrig någon ens ha kommit på tanken att hämta ut  min novell dock, men nu har jag nämnt det och om jag skulle radera det skulle jag inte längre kunna ha det ämnet som en av grundpelarna i det här inlägget. Jag har helt enkelt mycket att förlora på båda sidorna så det går jämt ut tillslut. Och tänk horrören om ni inte skulle få läsa detta! Shit pommes, tur att jag offrar mig och tar en för laget. Sedan undrar jag en till sak om dessa ökända prov och dess uthämntning- får en hämta ut vems prov som helst eller måste en kunna... identifiera sig eller något? För liksom, jag är rätt intresserad av att veta hur Kronis Vickan valde att göra sin skrivuppgift i svenska- skulle jag kunna gå och hämta ut det någonstans? Det här är också en fråga som kopplas tillbaka till den tidigare, för om svaret på denna fråga är nej, så behöver jag inte oroa mig för en där novellen något mer. Då måste jag istället börja hålla mitt ID-kort i säkert förvar och aldrig släppa det med blicken i fall någon kommer och snatchar det från mig för att kunna hämta ut den. Kids, jag kan säga er en sak och den saken är denna: det är verkligen tufft när exakt i världen är besatt av en och vill veta vad en skrev under nationella proven i svenska i nian. Det är en riktig kamp, som endast vi riktiga hot-shots kan förstå oss på. Riktigt kämligt är det. 

 

Och slutligen, är inte hela den här nationella provs-grejen en konstig sak? För det fanns även vissa prov en kunde välja att göra om en ville? Vad var det om? Ofta någon skulle säga ja? Är det inte allmänt känt att alla hatar (starkt men korrekt ord) NP; eleverna och lärarna likaledes, vi stod i solidaritet inför dessa test. Men vad vet jag, är blott en simpel forna elev. Och nuvarande elev, men inte på samma plats för då skulle jag ha behövt gå om gymnasiet i alldeles för många år. *If I could turn back time* etc.Namn:
Kom ihåg mig?
E-mail:

URL:


Kommentar: