Datakunskap och ett liv innan detta

2017-12-05 13:13:00 | Vacuum


Känner att den här bilden andas *internet*.
 

Jag vill dela en sak jag imponeras av: folk som kan tangent-genvägar och kommandon till datorer och sådär. Eller bara allmänna tips och tricks. Har jag sagt detta förut? Det känns som att jag har det. Spela rulle. Personligen kan jag inga av dessa saker, trots att jag känner att jag definitivt borde kunna dem? Var jag sjuk när denna lektionen hölls? Vad är det frågan om? Exempelvis så känner jag en person, som kan allt om saker som dessa. En gång så satt jag i köket och skrev någonting och så kom hon och bah: "Du vet att du bara kan hålla in X och X, så dyker det upp automatiskt?" och så gjorde det det? Och det var inte som att det var en väldigt känd knapp-kombo, som Ctrl Alt Delete, det var någonting hon måste ha blivit lärd eller plockat upp någonstans och när jag frågade sa hon: "Vet inte var jag har lärt mig det, jag kan det bara". Vad är det för sjukt svar? Tror att hon kan vara en häxa. Bränn na. Nej, vi måste skona alla, med eller utan potentiella magiska förmågor.

 

Det är inte heller som att jag inte kan någonting om datorer, jag skulle helt klart säga att jag är medel när det kommer till folk (som vuxit upp i liknande miljö/förutsättningar/etc/osv/mm som jag) i min ålder. Dude, jag kan göra en innehållsförteckning i Word och om det inte är bevis på att äkta skills, så vet jag inte vad jag ska säga. Det är de där småsakerna som gör livet enklare som jag är ute efter. Visst skulle jag kunna kolla upp en guide online: men det är 0% chans att jag kommer minnas dem? Hur minns folk? Vad är hemligheten? Är det bara muskelminne? Vet ens fingrar bara vad de ska göra? Är det så inpräntat i hjärnan att det sker per automatik? När är det för sent för att lära sig? Troligen, aldrig om en ska lyssna på det där talspråket om den där gamla hunden som går på någon sittkurs, som Mia i "En Prinsessas Dagbok I". Detta gäller också mobiltelefoner, återigen: jag kan använda dem, men känner att jag inte utnyttjar dem så mycket som jag skulle kunna. För det första så har jag cirka en nedladdad app som inte handlar om transport, bank eller att synka anteckningar. Jag känner att detta är en waste, liksom tänk hur många appar som finns! Har dessutom aldrig haft några spel, så varje gång något kid frågat om jag har något kul på min mobil har det slutat med att vi hänger på väderappen. Demonstration på vad som sker:

 

De: "Linnea, guess the temperature in Abu Dhabi"

Jag: "Hmm... 35?"

De: "37! So close! Ok guess the temperature in..."

 

Och det är leken. Dock blir vi jäkligt kart-savvy så det är positivt ändå. Det är dock inget Seterra, vilket är livets spel. Älskar det. Så det är mina tankar om mobiltelefoner? Skönt att kunna förändra världen med sina observationer. Förresten, på samma ämne. Jag såg en rolig sak när jag tittade igenom min facebook-wall för ett tag sedan och det var att 97% av meddelandena som skrivits där var folk som skrivit: "Kolla mobilen". Det var dock back in the day, om någon skulle skriva ett sådant passivaggressivt meddelande nu skulle de ej se morgondagen. Skoja..? Jag noterade en till sak på min wall som jag känner är värt att nämna och det är att min tidslinje börjar år 1969? Tf? Visste inte att jag hade händelser i mitt liv som hände innan jag själv vandrade jorden. Eller ja, jag antar att allt som någonting hänt har lett till det som är nu, och därmed också mitt liv, men jag känner ändå att mitt år noll borde vara mitt år noll. Om alla som vandrade kontinenten runt 1400-talet ska räknas också, så blir ens personliga backstory jäkligt lång. Typ som när de introducerar karaktärer i Isländska sagor: "Det var Anders Andersson, son av Anders Gunvaldsson, son av Gunvald Andersson, son av Anders Victorsson, son av...". Liksom ja ok vi fattar att du ej är frekkin Adam i Edens lustgård- ta det lugnt. Herre.

 

Annars kanske detta bara visar att jag faktiskt har en personlig historia innan år 1969, vilket verkligen skulle få mig att se mitt liv i ett nytt ljus av främst två anledningar. 1. För att min egentliga ålder då alltid varit en lögn. Och 2. För att det är tecken av ett tidigare liv som av misstag inte helt raderades när jag bytte skepnad till min nuvarande. Båda av dessa saker känns möjliga och kan fungera som bevis för att tiden är icke-linjär, en lögn samt/eller att reinkarnation är gospel. Och det är en rätt stor sak att komma fram till en ordinär dag som denna. Ska starta en filosofisk rörelse. Kommentera om ni har namnförslag. Plus att jag vill veta var en lär sig dessa kommando tips och tricks? 


: Hanny

Hjärnan kan nog lära så länge man lever men redan efter puberteten avtar den förmågan.Invandrade barn lär sig svenska helt utan brytning men det gör inte en människa som kommer hit efter puberteten.
På skånska finns ett uttryck som heter femtanfiffig och betyder just det som du beskriver-människor som kan lite mer än vi andra.Ännu längre tillbaka i tiden kallades de för kloka gubbar eller kloka gummor och var förknippade med trolldom.Jag tror ändå att du har förutsättning att bli en femtanfiffig och klok gumma.Du har tiden för dig.
Hare!

2017-12-06 @ 08:42:56

Namn:
Kom ihåg mig?
E-mail:

URL:


Kommentar: