Vad hände med karaktärerna sen?

2017-08-06 12:33:00 | Vacuum


Var tydligen omedvetet med i denna föreställning. 
 

En sak jag undrar är vad som hände med Astrid Lindgren-karaktärerna efter att filmerna/böckerna tog slut. Inte skådespelarna pga kunde inte bry mig mindre (hahaha, skoja- så fort jag ser en sådan lista vars rubrik luder: "Vad hände med barnskådespelarna sen?" är jag på den som en anka på en brödbit) men själva karaktärerna i sig. Förresten så sträcker det här sig förbi Astrid Lindgren, vet inte ens varför jag skrev det specifikt? Vill också gärna veta vad som hände med typ Kiara i Lejonkungen. Obs, det här är inte- jag repeterar; inte- ett kall till ännu en Lejonkungen film, tack för er uppmärksamhet. (Här kan ni förresten läsa en artikel från Cracked om varför Blockbuster-bubblan kommer spräckas år 2018 förresten, om ni är intresserade av'et!). Tycker att det är väldigt skönt att filmbranschen ofta tar mina råd och väver in mina åsikter i sina slutgiltiga beslut, så tänkte att jag lika gärna kunde berätta var jag står. Jag hörde om en bok som byggde på det konceptet (alltså vad som hände me fiktiva karaktärer efter deras berättelsers slut) i en podcast för kanske fem år sedan och berättade då om det för min vän Karl, men när jag sedan skulle kolla upp vad boken hette så hade jag helt glömt vilken podcast det var så hittade aldrig titeln? Men om någon av er vet vilken bok jag pratar om hör av er till mig, jag söker ännu efter svaret på denna urtiders fråga. 

 

Tillbaka till Astrid Lindren; det jag ville säga var att jag såg ett litet dokumentärsklipp för ett tag sedan (skriver jag, men det var nog tre år sedan nu) då några av skådespelarna intervjuades och vissa av dem var exakt likadana. Madicken och Lotta på Bråkis exempelvis. Vissa kände jag inte ens igen; några för att jag aldrig sett filmerna de var med i och andra för att de helt enkelt var olika sig själva som kids. Men det var framförallt en person som fångade min uppmärksamhet och jag väntade tålmodigt på att hans rollfigur skulle dyka upp under hans visage och när den sedan gjorde det, insåg jag att det var Karlsson på taket. Så phew, har nu äntligen fått reda på att han faktiskt spelades av ett barn och inte av en barnlik vuxen. Han var dock fortfarande läskig som få? Om jag mötte de olika Astrid-karaktärerna skulle det nog låta såhär (som min granny vackert illustrerade för ett tag sedan när min far och jag kom dit för att säga hej):

 

Till mig (eller, från mig till alla Astrid-karaktärer): "Nej men hej lilla vän, vad kul att se dig, det var ett tag sedan, har du haft det bra? Det ser du ut att ha haft det bra, vad roligt att du är här, jättekul!"

Till far (eller, från mig till Karlsson på taket): "Ja, hej på dig också"

 

Jag är medveten att det här låter som mobbning? Men han är så läskig? Vad är hans grej? Har definitivt något emot honom. Han ger mig en jäkligt kass vibe och det är inte för att han är en trickster, det är för att han helt enkelt har en dålig aura. Skulle inte vilja vara hans vän, men inte heller hans fiende, för det är nog också något av ett helvete. Jag skulle troligtvis skriva grattis till honom på Facebook när han fyllde år, men främst av den anledningen att jag skulle vara rädd för att han skulle notera om jag inte gjorde det. Han kan nog verkligen effa upp ens liv och jag har inte tid för sådant drama. Förstår inte vad Lillebror såg i honom.

 

Vad har ni för åsikter om "världens bästa" (självutnämnt) Karlsson?


: Hanny

Karlsson är en väldigt motbjudande människa.Finns det öht några barn som gillar Karlsson på taket-berättelserna? Jag tror faktiskt att jag nu som vuxen skall läsa om böckerna för att se ifall jag hatar berättelserna lika mycket nu som jag gjorde som barn när jag blev tvingad att läsa de eländiga böckerna.

Svar: Tror ärligt inte det, har aldrig hört om någon!
Linnea Aurora

2017-08-06 @ 17:28:54
: Camilla Å

Jag blev nyfiken på den där boken nu och utbildad bibliotekarie som jag är (hehe) så var jag tvungen att försöka hitta boken. Hittade "Vad gör de nu?" Av olika författare från 2011. Är det den?????

Ja, man är ju svinrädd för Karlsson!

Svar: Alltså ÅH- det känns inte troligt för är 98% på att det är en bok på engelska av en (eller flera???) engelska författare och denna verkar inte finnas översatt? Den låter dock SJUKT intressant, så måste köpa den ändå!!!
Linnea Aurora

2017-08-11 @ 08:59:42
URL: http://camillajill.se/

Namn:
Kom ihåg mig?
E-mail:

URL:


Kommentar: