Vad är skillnaden mellan tofflor och en sten?

2017-08-14 12:42:00 | Analys


En gång i min unglighet när jag hade tofflor, som inte vad Gucci, och tydligen verkligen hade tagit åt mig karaktären Rick i "The Young Ones". 
 

Ska kolla in en Expressen-artikel (skrev Aftonbladet först pga har noll koll tydligen?), då det är ett av mina främsta intressen här i livet. Tänkte först ta mig an den där Postnord borttappade urnan-berättelsen, som ni kanske hörde om, men efter att jag skrev det kände jag: "Hm... är detta lite okänsligt?" varpå jag tänkte att frågan var svar nog och därmed var det slut på det skriveriet. Så där fick ni en teaser för någonting ni ej kommer få läsa #savage. Kan också meddela att jag vid olika tidpunkter har påbörjat inlägg om bland annat hummus betydelse i dagens samhälle samt ett som var dedikerat till Britt-Eriks "Bamses saga", men tänkte efter att båda skrivits: "Detta gör sig bättre osagt". Dock kanske jag återkommer till dem en vacker dag, de är trots allt bra ("bra"- allt är relativt) ämnen. Iallafall så tänker jag fortsätta på Postnord-spåret och istället ta upp en berättelse som inte ens har med dem att göra, men som ändå hugger dem i axeln med en liten fickkniv. Låt oss börja.

 

Berättelsen handlar om Johan Hed som är en 17-årig gymnasieelev (be cool, stay in school), som beställde vad han trodde var Guccitofflor på en hemsida som är som ebay, fast för kläder som tydligen heter Grailed.com. Gud så många hemsidor kids känner till nu för tiden: Grailed, Facebook... Stardoll? Hujedamig. En vacker dag kommer de överta jorden, bokstavligen, då vi troligtvis kommer dö innan dem. Eller jag kan endast tala för mig själv här, tänker inte ta mig friheten och förutspå era förfall. Framförallt inte ifall du som läser är ett kid. Mitt eget fall kommer dock vara den 30 mars 2076. Skoja. Tänk om det skulle hända nu. Aja. Får väl leva med det, en ansvarig för sina egna handlingar trots allt. Om allt inte är förutbestämt. Men vi går ej in på det nu, utan fortsätter med Johans story. Jag älskar sättet Mattias Knutson har skrivit den här artikeln på, den är så romanliknande. Detta är ett direkt citat: "Johan fick ett sms från Postnord om att paketet hade anlänt- och rusade till ombudet med telefonen i ena handen och flickvännen i den andra". Liksom ja- jag ser det framför mig. Tänker personligen den där scenen i första säsongen (tror jag?) av BBCs Sherlock när han och Watson springer hand i hand framför en dubbeldäckare. (Spela upp "There is a light that never goes out" här). Iallafall, fantastiskt gestaltat.

 

"Kul med en lycklig berättelse" säger någon som håller hoppet uppe för en bättre morgondag. (Vi måste hålla hoppet uppe kids, det är paramount). Men det var ingen lycklig berättelse, för då hade det inte fått en egen story. Eller kanske? Fast på ett sätt slutade den rätt lyckligt och upbeat ändå i och med huvudpersonen. "Vadå, vad hände?" frågar ni. Jo, det som hände var att när Johan fick paketet i sina klor, så noterade han att det var för litet för att innehålla en skokartong, samt att det lät lite skumt när han skakade på det. För att verkligen ta det hela till en ny nivå stod det dessutom "a rock" som beskrivning av paketinnehållet. Sedan står det att han tyckte att det kändes ovanligt tungt. Gud, Johan verkligen går till grunden med det hela. Använder alla sina sinnen och bah: "Det här stämmer inte, och det här stämmer inte, det här känns fel, och även det här... varför står det att det är en sten i paketet? Och det är för tungt för att vara tofflor". När han sedan öppnade paketet var det mycket riktigt en sten där i. Eller för att citera: "När han kom hem och öppnade det bekräftades hans värsta farhågor". Farhågor, fab. Johans kommentar om detta var: "Här hade man gått och längtat och så fick man en sten istället". Sedan lägger Expressen till: "Ja, paketet innehåll inga Gucci-tofflor- utan en stor sten". Gillar att de kände att det behövde klargöras. Liksom en hel del har pekat på det, paket i sig, beskrivningen av vad det innehåll, Johans egen kommentar, men nej- låt oss klargöra ytterligare.

 

Nu kommer anledningen till att jag valde att ta upp den har artikeln: Johan låter som en jäkligt chill person och jag uppskattar hans känslor kring det hela. Hans kommentar om stenfaktumet var, för det första: "Det var blandade känslor". Älskar att han hade blandade känslor. När jag läste det tänkte jag direkt: "Detta är en person en vill känna". Sedan berättar han att han gick på bio med sin flickvän för att lugna ner sig en smula. Fantastiskt agerande- måste dock kritisera Mattias Knutson för att han inte tog reda på vilken film det var de såg? Var det en avslappnande film? Eller en arg film så att han fick ut sina aggressioner? Johan om du läser detta- meddela mig! Detta är en viktig detalj. Herre min get- nämna att de såg en film, men inte vilken de såg: Grade-A douche beteende i min bok, av Expressen alltså, inte Johan- han är en stjärna. Hoppas att allting löser sig för Johan, hoppas att han lever sitt liv i frid, får pengarna tillbaka och hittar ett par andra Guccitofflor i storlek 46. Det här är en väldigt vacker berättelse, som visar på en stark inre styrka och framtidstro och jag tycker att vi alla borde kräva att få se J. Hed som ansiktet utåt för Gucci pga detta. Bara ett (jäkligt starkt) förslag. 


: Kattis

Haha underbart att han hade blandade känslor kring stenen, har helt missat denna händelse i AB faktiskt!:P

sv: Och ja, du MÅSTE lär dig att tycka om champinjoner för de var jättegoda i den rätten iaf!:)

Svar: Ohh SKÖNT att du fick höra det nu :))))
Linnea Aurora

2017-08-14 @ 15:00:10
URL: http://stellaefoto.blogg.se/
: Hanny

Undrar vilken storlek stentoffeln har.Hmm,Mattias Knutson skriver för Expressen.Googlar man på honom ser man snart att han är dömd för brott.Hans namn förekommer på Lexbase.Typiskt för Expressens journslister.

Svar: MEN Gud, ja det är ju Expressen- missade helt! Rättar, tackar!
Linnea Aurora

2017-08-14 @ 18:26:36
: Hanny

Du har läsare som läser dina inlägg noggrant och med intresse.Tjusig bild på dig btw.Har kollat skodonen lite extra och tycker mig känna igen att det är foppatofflor.Du är allt en mångsidig mö!

2017-08-15 @ 09:06:16

Namn:
Kom ihåg mig?
E-mail:

URL:


Kommentar: