Obekvämligheten i att använda smeknamn

2017-08-10 13:42:00 | Vacuum


 

Låt oss diskutera smeknamn. Detta är ett ämne jag ofta diskuterar i verkliga livet, aka "irl" som en säger om en talar flytande internet-lingo, vilket jag givetvis gör lmao, lol, wtf. På tal om det så vet jag fortfarande inte var tfw står för, tänker än idag, i min lilla brainbox, att det står för "trigger-fucking-warning". Men som jag tidigare skrev, så tvivlar jag på att så faktiskt är fallet. Iallafall så var det smeknamn jag ville snicksnacka om, vilket jag också tänker göra. "Vad är din vinkel?" säger ni och jag känner direkt att jag håller på att pitcha ett kreativt projekt för er. Min vinkel är obekvämligheten i att använda dem innan en känner personerna bra nog. Jag, och flera andra, har extrema problem med detta. För alltså jag kan inte kalla en person jag inte känner för Bettan? Fysiskt alltså, jag kan inte säga det. Kan knappt ens skriva namnet på denna påhittade Bettan. Vem är hon? Vad får hennes stubin att gå av? Hur många morgonalaram har hon ställt? Jag vet inte, men jag behöver ha svar innan jag kallar henne det, om det någonsin kommer ske. Hur gör folk det? Hur är de inte obekväma?

 

Min oförmåga att göra detta har lett mig till att ett flertal gånger anta vad folks fulla namn är, utan att faktiskt ha bevis för det. Det känns, för mig, rätt uppenbart att "Bettans" fulla namn är Elisabeth, vilket jag alltid antar och kallar henne, men tänk om så inte skulle vara fallet och att jag istället har gjort situationen ännu värre genom att anta. Tänk om det är hennes fulla namn, likt vissa har klassiska smeknamn som faktiska namn. Gud förbjude att jag skulle hamna i en sådan situation, jag ryser endast av tanken. Min mindre fobi gentemot detta har även tagit det till en nivå att om jag har smeknamn för någon, så använder jag ofta andra "fulla namn". Karl till exempel, jag kan meddela att det inte är hennes egentliga förnamn. Jag vet- shock horror- och det är endast en av få chocker en kan förvänta sig på linneaaurora.webblogg.se. För fler, återvänd vid en annan tidpunkt. Kan tipsa om 16 maj 2018 redan nu- vilken dag!

 

Det är inte heller det att jag gör ett aktivt val att välja bort att kalla folk det de vill bli kallade. Om du till exempel har ett födelsenamn som är annorlunda än det du använder nu, kommer jag inte att dyka ner på mörka internet för att hitta vad som står i ditt födelsebevis- så länge som det inte är ett smeknamn. Föddes du som Alexandra men vill kallas för Cecilia- inga problem. Föddes du som Clara men vill nu bli refererad till som Gabriel- jag är där. Det problematiska för mig, i mitt psyke, är om du introducerar dig som Cissi. Liksom ja, jag vet att jag då borde säga Cissi, men jag kan inte? Min hjärna kommer direkt anta att ditt fulla namn är Cecilia och i och med risken att så inte skulle vara fallet, kommer jag att försöka undvika att referera till ditt namn till det extrema. Det är ännu ett problem, för som jag också tidigare nämnt, säger jag ofta folks namn, bara per automatik, och då blir det ännu mer misstänksamt om jag har sagt "Sophie" tre gånger på fem minuter men inte sagt "Cissi" en enda gång. Jag kanske övertänker detta. Dock vet jag, som sagt, redan att jag har folk på min sida i denna fråga, men söker efter fler så vi kan starta någon sorts stödgrupp för detta är en äkta kamp samt ett potentiellt problematiskt beteende.

 

Jag refererar dagligen till folk med deras (antagna) fulla namn och personen jag pratar med dem om bah: "Vem?" varpå jag säger, "Michael- han som..." och de svarar: "Jaha, Micke!" när de inser. Mhh, det var honom jag menade ja. Men detta är väl ännu ett tecken på hur pass chillad jag är som person. En annan sak som verkligen understryker det är att det jag relativt ofta får komplimanger för är min hållning (vilket är ifrågasättbart då jag själv skulle jämföra mig själv med en räka men ok), och anledningen till att det sker är för att jag i situationer- för att verka vara avslappnad- sitter absolut bolt upright. Om jag reflekterar över det så vet jag inte hur avslappnat det känns men, det speglar väl mitt allmänna tillstånd av relaxation i livet. Sitter som en stolpe och använder personers fulla namn: the life of the frekkin party. Vilken förebild. Ah, men en måste väl få leva. Väntar dock endast på dagen detta smeknamnskomplex kommer leda till problem, för det känns som att det är både lätt hänt och att det väntar runt knuten. Har ni några råd? Har ni egna erfarenheter av detta? Vad ska vi göra? Skriva till Löfven? Är beredd att ta detta till regeringens frågestund eller var det nu är som sänds på SVT2 ibland. Vi måste komma samman; vi måste stå enade och minnas detta och varandra tills vi når Valhalla- där vi möts igen. 


: Hanny

Det är även för mig helt omöjligt att vid de minst tio första mötena med en människa kalla henom för något annat än vad den är bokförd som hos skatteverket.Jag vet inte riktigt varför man har en ovilja att kalla någon vid smeknamn vid första mötena.Har du haft några smeknamn?
Jag har haft ett antal mer eller mindre passande.Bra hållning är guld värd.Krumma människor får krokrygg som äldre.
Arrividetci.

Svar: Förstår inte vad det är!?
Linnea Aurora

2017-08-10 @ 22:27:14

Namn:
Kom ihåg mig?
E-mail:

URL:


Kommentar: