Forced fun och Bamses dragningskraft

2017-08-02 13:01:00 | Vacuum


 

Jag tänkte börja det här inlägget med att berätta att det nu är augusti men tänkte sedan om när jag kom på att jag nämnde vilken månad det var i förra inlägget och om jag gjorde det två gånger i rad så skulle jag bara inte kunna leva med mig själv. Och plus att alla redan vet att det är augusti, förutom kids som inte har någon förståelse för koncept såsom tid. Fast nu nämnde jag det ju ändå. Det här är en cirkel jag inte kan bryta själv, behöver vara del av en supportergrupp känner jag. Fast tror inte att jag skulle blomstra i en sådan miljö, men jag kan ha fel. Min mor hade starka tankar om det för någon dag sedan när hon hävdade att jag var otroligt negativ när det kom till att delta i saker som ett kid efter att jag drog fram det faktum att jag aldrig var med i Bamseklubben utomlands. Liksom det är sant, men bygg upp mig lite här. Försöker bygga upp en bra image av mig själv i mitt eget huvud och så kommer det här -crash bang- och slår ner alla dörrar. Och nu har jag delat denna konvo med internet. Detta är det första inlägget som försvinner när jag söker ett jobb, så verkligen ta vara på det så länge det finns bland oss. Kanske skriv ut och rama in det. På så sätt kan ni också använda det om ni någonsin vill blackmaila mig eller något.

 

På tal om Bamse så har jag haft ett inlägg om honom plus hans vänner i mitt utkast i över ett år nu som jag måste publicera vid något tillfälle. Älskar Bamse? Så fort jag ser en tidning i affären tänker jag: "... en dag". Liksom vi lever i en fri värld och jag kan prenumerera om jag vill, men jag har valt att inte göra det av främst tre anledningar. Den första är för att jag är rädd för att kvaliteten ska ha sjunkit. Jag tvivlar på det, men det är en rädsla jag har. Den andra anledningen är att det kommer vara en svårighet att shippa den till mig i mitt vanliga liv. Den tredje är för att jag inte direkt är dess target audience. Om jag någonsin får ett kid så kan jag dock säga att jag dagen då hen föds tänker starta en prenumeration för då kan jag använda kiddet som cover. Sekunden jag kommer hem kommer jag slå på datorn och bah: "Min tid är här". Eller sätta i min internet-lins eller vad en nu kommer ha. Det jag ser mest fram emot är att få en sådan välkomstgåva som en brukar få. Eller att köpa ett påslakan-set som en endast kan beställa med en liten lapp en klipper ut ur baksidan av tidningen. En av mina vänner hade ett sådant när hon var liten och varje gång jag såg det tänkte jag: "Hon vet verkligen hur en lever!".

 

Om jag tänker riktigt hårt (vilket jag nu gör) så är cirka allt med Bamse bra. Hade en jäkligt bra ljudbok när jag var yngre än jag är nu, fast inte ung nog för att ha den tror jag, som hette "Bamse och Piraternas jul". Sjukt bra. Plus att tv-serien är fab. Tittade på den på ett födelsedagskalas med resten av kidsen i min familj för ett tag sedan och den ligger fortfarande på: "Continue watching..." på min Netflix och påminner mig om den absoluta kvalitet som går att finna på den hemsidan. Älskar dessutom hela känslan med tv-programmet då det är så låg kvalle på animationen. Jag tror att hela den genuina känslan skulle gå förlorad om Bamse et al. helt plötsligt skulle rocka upp i någon sorts fancy-schancy animation. Men vad vet jag. Plus rösten. Varje gång Olof Thunberg är med i någonting måste jag säga "Bamse" både i min egen hjärna samt utanför den, min ryggmärg skriker det och så även min ankel. Typ i "Sunes Jul". Är det någon som kan se det där avsnittet när han får en chokladbit från honom utan strida med en automatisk impuls att yttra hans björnnamn? Tror ej det. Men om ni kan låta det passera, onämnt, vänligen berätta det för mig så ska jag nominera er till ett sådant där "Sveriges eldsjäl"-pris.

 

Så summa summarum, det jag nu undrar är om min motvilja till *roliga* gruppaktiviteter skulle elimineras av det faktum att det var en Bamseklubb. Skulle min kärlek till karaktären vinna över min avsky för forced fun? I mitt huvud så tänker jag ja. Eller nej, det är en direkt lögn. I mitt huvud tänker jag nej. Fast i mitt hjärta tänker jag ja. Fast jag tror att min beatbox har fel där alltså, för om jag var där och chillade på den där Bamseklubben så skulle jag nog ha tänkt att Bamse finns överallt, likt Gud innan honom och att han inte kan destilleras ner i små grupper av andakt inför det han är och står för, även här likt Gud innan honom. Vilken tur att det finns någon sorts organiserade religiösa grupper som samlas kring en figur. Det skulle verkligen ha förstört hela min poäng.


: Hanny

Åhh,det där Netflix har nästan bara skräpfilmwr tycker jag men säger du att man kan se Bamse där så lyfter det igen.Måste kolla det.Netflix and Bamse kan väl bli en ny raggreplik hos peddosar då förstås.Jag tror att du är en alldeles för stor individualist för att ens Bamse skulle kunna få dig i något slags supportergrupp.Kom förresten just nu på att det hette enstöring ända in på början av nittiotalet innan blev inne att vara individualist och gå sina egna vägar.Så nä,du är alltför stor enstöring för det tror jag:))).Fast nu känner ju inte jag dig så väl förstås.Jag sitter just och grunnar på vilken figur i Bamse jag gillar bäst.Får grunna ett tag till.So Long från Eslöv.Du é bäst Linnea!

2017-08-02 @ 14:55:07

Namn:
Kom ihåg mig?
E-mail:

URL:


Kommentar: