Både moränkunskap och Justin Timberlake behövs i världen

2017-08-13 11:17:01 | Vacuum


 

Jag har en sciencig (kan vi bara acceptera att det här ordet används, trots den stora irritationen vi alla, inklusive jag, känner för dess närvaro) fråga. Och den är varför duschdraperier dras/klistras mot ens hud. Är det ens en sciencefråga? Jag vet inte, men jag vet att det inte har någonting med geologi att göra, så jag undvek i alla fall att adressera den som sådan. Eller har det det? Det har säkert allt att göra med stenar och sådant. I alla fall, varför dras draperiet till en? Tycker bara att det är lite konstigt. Nu är jag mycket medveten om att detta skulle kunna få ett svar genom en snabb google-sökning, men jag känner verkligen en anda av gemenskap och samarbete när vi lär varandra saker. Ah, världen är så full av kunskap och möjligheter, kids. Det finns böcker vi aldrig kommer läsa, filmer vi aldrig kommer se, sånger vi aldrig kommer höra, koncept vi aldrig kommer förstå, platser vi aldrig kommer besöka, människor vi aldrig kommer träffa- men vad spelar det för roll när någon av er kanske vet varför duschdraperier attraheras av ens hudiga ben. Ah, tänk att allt alla val vi gjort genom livet har lett till oss hit och jag kan bara gratulera dig till alla val, som fått dig att hamna här. En av livets största gåvor, föreställ dig att missa denna ordkonst. Wow, nej, låt oss inte ponera sådan absolut olycka. Så om du letar efter ett tecken för att få skina med din kunskap så är det här ditt tecken. Gå nu ut i världen och sprid vishet. 

 

Men för att lämna draperisituationen så har jag bara en sak att ta upp om geologi. Det är väl allmänt känt att lera och allt inom det området generellt sett är ca det tråkigaste som finns. (Förutom för geologer. Och tack Gud för att ni finner det intressant!). Och jag kan direkt säga att på geografin (förvirrande när de två ämnena har typ samma namn, men det har ju sin logiska förklaring) när vi lärde oss om allt som har med lera att göra ("allt" är en överdrift) så ratade jag det så in i norden. "Ugh, varför måste vi lära oss om morän? Det är det tråkigaste som finns, kommer aldrig att ha användning av att veta det här!" för att citera mitt femtonåriga jag. Men, tillåt mig att chockera: en gång när jag tittade på "Vem vet mest" kom det en lerfråga och inom loppet av 0,2 sekunder sa jag: "Svaret är morän". Och så var svaret morän! Bästa som hänt mig, det är definitivt en av mina topp 5 stunder i livet. Det samt den där gången jag blandade ihop de där två personernas böcker som jag nämnde förra veckan eller när det nu var, ack tiden vart tar den vägen? Spela "Slipping through my fingers" här nu för rätt känsla. 

 

Så det jag vill ha sagt är: underskatta ej morän. Och geografi som stort må vara väldigt tråkigt och väldigt oviktigt (skoja det är ett nobelt ämne, vad kan vara mer viktigt än att lära sig om vårt gemensamma hus?) (samt att vi hade en bra lärare i det som lät oss leka "På Spåret") men ack vad det behövs. Det är som Justin Timberlake. Behövs han? Ja, för utan honom skulle vi 1: inte ha fått ett flertal klatschiga tunes i början av 2000 talet och 2: skulle Karl och jag aldrig ha gått på bio för att se den sämsta filmen vi någonsin sett tillsammans (shout-out till Bad Teacher) och om det inte hade hänt skulle jag inte ha det i mitt bagage samt filmreferens-repertoar. Eller förresten så kanske vi hade sett den ändå, ty vi gick inte dit för Timberlake. Men det skulle inte ha varit det samma utan honom. Och om ni nu tänker: "Men Bad Teacher är min favoritfilm. Ska jag ta illa upp". Hm alltså nej egentligen inte, eftersom alla är fria att tycka om vad en vill, men samtidigt ska ni veta att jag kommer se på er annorlunda efter att ni berättar det för mig, så för ert eget bästa säg kanske ingenting om så är fallet. Skoja, sätt mig på min flippin plats. Sätt ner foten och säg: "Lyssna här: se över ditt beteende. Tänk sedan till. Om du känner att vad du sysslar med är rättfärdigat utanför din egen brainbox och personliga åsikter, lägg fram dina argument. Om inte, sätt dig ner och drick chokladhavremjölk och se över vad du håller på med. Om du tycker att du har en poäng, tänk till igen och rapportera till mig, samt kasta dina tankar tillbaka till tiden innan denna. Känner du fortfararande att du har rätt? Tänk lite till". Kan sägas både till mig i frågan om "Bad Teacher" samt till nazis som marscherar ner gator och torg. Tänka sig. 


: Hanny

Tycka vd man vill men demokrati kommer aldrig att kunna lösa de utmaningar som vårt lilla land står inför.Vi ser redan en splittring som förlamar beslutsfattande i riksdag.Du setr också att länder med stora utmaningar såsom etnisk och religiös splittring koncentrerar makten.Turkiet är ett bra exempel.Det är nödvändigt för att kunna styra ett land med en splittrad befolkning så som tex. Sverige är.Nuvarande maktelit skäller all relevant kritik mot nuvarande ordning för "nazism".Det är väl ändå inte nazisters fel att du har drygt 5000 främmande ämnen i ditt blodomlopp? eller att mäns spermier i antal har halverats på 30 år? Det är något stort fel i det västerländska samhället.och det är inte de stackarna i SD som orsakat det.Du bannar dig så bra själv mot slutet att jag lay back.

Svar: Har ej nämnt SD (dock är mina åsikter om SD har jag dock tidigare tagit upp) talar om nazisterna i Charlottesville.
Linnea Aurora

2017-08-13 @ 14:59:56
: Hanny

Åhh,det skulle vara intressant att veta på vilka grunder du kallar dem nazister? Det där kan du väl göra något inlägg om en gång.Vilket syfte gagnar det att ogrundat kalla människor för rasister och nazister? Jag vet varför makten så gärna gör det men varför gör tex.du det? Inget illa ment,jag bara undrar.

Svar: Flera av dem hade band med swastikas på sina överarmar, heilade och använde ord och retorik som en kan känna igen från tidigare, det är rätt klart i mina ögon tbh. Skulle snarare undra varför flera stora medieorganisationer etc är så motvilliga att kalla dem det, och istället använder ord som alt-right och allt de nu kallar dem. Tror inte jag kommer ta upp det då detta inte är rätt forum, men vem vet!
Linnea Aurora

2017-08-13 @ 17:33:44
: Hanny

Jo,har också nu sett bilder där man heilar osv.så det det finns nog belägg för att benämna dem nazister.Fast att vårdslöst använda ett uttryck riskerar att urvattna det.Jag röstar på SD och jag vill verkligen inte klumpas samman med nazister vilket vi allt som oftast gör med omfattande konsekvenser med social brännmärkning,förlorade arbeten osv.Det finns ingen verklig politisk opposition idag i Sverige.Nä,du resonerar klokt.Diskussioner om politik och religion leder allt för ofta till ovänskap.Jag tycker verkligen om det du skriver.Du skriver så trevligt och om väldigt intressanta ämnen.Sånt som också intresserar mig.So long från Hammenhög.

Svar: Absolut, men tycker också att en ska identifiera saker med vad det är, när det står tydligt och inte se förbi, och rebranda aktioner för särskilja dem och därmed dra ner deras faktiska betydelse. Förstår absolut vad du menar, jag tror personligen inte att alla personer som röstar på SD är nazister eller rasister, eller att rösta på dem automatiskt gör en till det- däremot så måste en vara medveten om vilken sorts poltik en röstar på, var den har sina rötter och vad den är grundad i. Den kanske tar upp saker som andra partier inte tar upp eller vill prata om, och fungerar som en opposition, men genom att rösta på dem för det (eller de saker en håller med dem om) så röstar en också på det andra de står för, vilket för mig iallafall, djupt överväger de potentiellt positiva aspekterna av partiet. Menar då absolut inte att något av de andra partierna är felfria och tycker inte att systemet är perfekt som det är! Men ja, det är min åsikt. Låt oss lämna det! Tack!
Linnea Aurora

2017-08-13 @ 18:15:51
: Hanny

Nu har forskare konstaterat att det är en rasistisk handling att dricka mjölk.Du hör ju hur sjuk samhällsdiskussionen är på sina håll.Det finns oändligt att säga i ämnet men vi lämnar det.Det är roligare att diskutera Scooby -Doo eller Astrid Lindgren tex.
Fin kväll!

2017-08-13 @ 21:55:10

Namn:
Kom ihåg mig?
E-mail:

URL:


Kommentar: