Varför blir det alltid en skidbacke på en trekantig ost?

2017-04-05 06:38:00 | Vacuum


 

Shalom kids, tänkte svara på ännu en undring från Hanny i detta inlägg. Svarade på en även för två veckor sedan cirkapris, om klockor och tidsuppfattning, så kolla in det här om ni ej har gjort det. Vet inte varför detta helt plötsligt blev en reklamsnutt för mig själv, men det blev det onekligen- men vad skall en göra när en lever i denna tid? Totalt ställa sig utanför den, som en fortfarande närvarande faxmaskin på ett kontor? Skulle ej tro det. Iallafall, frågan Hanny ställde lyder thusly: "Varför blir det alltid en skidbacke på en trekantig ost?".

 

Återigen, jäkligt stark fråga- jag tror att lösningen på detta (om det finns en sådan, vilket det måste göra) kan fungera som en startpunkt för vår framtida revolution, så håll i er medan jag gör ett försök att bringa lite ljus över hela problemet, trots min egentliga okunskap. För det första måste jag säga att jag kommer från en familj där vi tenderar att ha antingen rektangulära eller runda ostar- en trekantig ost är en ovanlighet i vårt hem- så jag har inte så mycket erfarenhet kring detta skidbacksproblem utöver problem i en faktisk skidbacke med snö (mitt råd där är: det är skillnad i snökvaliteten i skuggan och solen, speciellt på våren när snön börjat smälta, så se upp). Min spontana teori är dock att denna skidbacke uppstår då den ena kanten på osten är betydligt bredare än den andra, och för att få långa ostskivor (vilket en vill ha, om en vill ha en ostskiva) måste en alltid ut och skiva den där smala kanten, vilket leder till att den tar slut dubbelt så fort då den har dubbla skiveriet. Det kanske även har något att göra med att en trycker hårdare ju längre ner på osten en kommer så att en "behåller kontrollen" när den blir smalare, på samma sätt som att en koncentrerar sig lite mer när en går längst in vid svängen i en svängande trappa då trappstegen är smalare där. Det är mina två teorier. Om det visar sig att det har med någonting sjukt att göra typ... gravitation (så sjukt koncept alltså, så sjukt) eller något så kommer jag skrika. Fast det känns rätt orimligt att så skulle vara fallet.

 

På tal om ost, jag tog upp den här frågan för några år sedan, men jag tänker på den ännu: varför känns smält ost betydligt onyttigare än osmält ost? Liksom om en tar en smörgås med en skiva vanlig ost- vanlig sak att göra. (Eller hur vanligt är det egentligen i det stora hela). Men om en gör en varm macka med smält ost- direkt mer av en synd, om en nu kan tala om synder i matsammanhang. Om matsynder är en grej, så är det nog dock osten i sig som borde behandlas som en, och inte den formen den råkar ha i stunden en intar den, men det är ett ämne för en annan dag. Fast egentligen så finns det väl en väldigt logisk förklaring till att smält ost känns onyttigare, vilket jag känner är uppenbart för exakt alla som läser detta och som någonsin har sett och/eller upplevt skillnaden mellan smält och osmält ost. Fast om en ska gå efter "oljigheten" i osträtten, så borde den smälta osten vara nyttigare för då har en större del av det onyttiga i den slipprat iväg och samlats på tallriken istället för i din bod? Jag vet inte, men jag har tänkt på detta under större delen av mitt medvetna liv. Sedan förstår jag inte heller mjukost. Jag vet inte exakt vad jag inte förstår, men det är någonting med hela grejen som skaver inom mig, något som inte känns rimligt. 

 

Om någon har fler frågor, släng dem min väg. Har även tre frågor till er, och den första frågan är: har ni andra teorier till denna ostskidbackesproblematiken? Andra: har ni några lösningar? Och slutligen, vilken form är den vanligaste formen på ost i ert hem, om ni eller någon i ert hushåll äter ost? Adjö. 


: Camilla Å

❤️
1. Dina teorier är nog 100%iga
2. Lösning: a) skiva var tredje ostskiva på bredden, alltså på ostens två-kantiga sida. b) när skidbacken väl har utvecklats, kapa den sista biten och frys ner till riven ost. c) köp inte trekantig ost
3. Rund!!!!!!! Gräddost! Åseda! Mmm.

Bonuskommentar: Såg ett youubeklipp (?) igår när en fick följa med i mjukosttillverkning på Kavli. Min kille blev äcklad av denna industritillverkade mjukosten men jag blev...lite sugen.......

Svar: Ohh, jag skulle nästan vilja kalla din lösning för revolutionär tbh???? Alltså jag MÅSTE kolla upp det klippet!!
Linnea Aurora

2017-04-05 @ 09:10:52
URL: http://camillajill.se
: Hanny

Shralom Linnea! Nää,jag är helt överens med dig om varför det blir skidbacke på trekantiga ostar.
Det uppkommer dock ännu fler frågor kring både runda och trekantiga ostar.Jag tar de frågorna någon gång framöver,skall bara formulera problemen med skärpa.
Jag vet vad som skaver hos mig ang.mjukost och det är att det är dyrt som ett parti poker.Jag köper ibland och den hade på en gång gått upp fem kronor och kostar nu närmate femtio kronor tuben.Det skaver hål i plånboken men men,smakar det så kostar det också.

Svar: Bra, ser ram emot det! Det är sant! Men det är även något annat jag ej kan sätta fingret på..........
Linnea Aurora

2017-04-05 @ 15:29:43

Namn:
Kom ihåg mig?
E-mail:

URL:


Kommentar: