Tre män, en klocka

2017-04-19 07:22:00 | Analys


 

Min vän Felicia skickade mig en printscreen av en Aftonbladet-artikel för ett tag sedan, vilkens rubriken löd: "Han köpte Löfvens klocka- visa're sig". Och hennes kommentar till detta var: "Vem är det som jobbar på Aftonbladet egentligen?". Fast utan frågetecknet pga hon är en skiljeteckens-rebell, men jag satte dit det bara för att bevisa att jag vet what's up, som Snurre Sprätt skulle ha sagt, i skiljeteckensvärlden. Iallafall så är det en legitim fråga, och den här artikeln fick mig genast att tänka att den är fylld med bra info, så tänkte att vi går igenom den sådär som vi ibland gör.

 

Det första jag noterar är att "visa're sig" rubriken inte finns på, i mitt huvud, Aftonbladets "vanliga" hemsida, aka på en dator, vilket direkt gjorde mig besviken. Men sedan såg jag att de istället hade gjort en annan pun, som lyder: "Löfvens klocka dras upp igen- nya ägaren urnöjd". Alltså jag är medveten om att den där rubriken har två puns istället för en, men... "visa're sig" var bättre. Men men. Låt oss lämna rubriken och titta på bilden. Har tre saker att säga om den. 1. De ser exakt likadana ut? 2. Varför har han till höger på sig ett läderförkläde i sitt vardagsliv? Säger ej att det ej är en stark look- det är det- undrar endast varför. Har han på sig det av en speciell anledning; för att verkligen understryka vad hans jobb är; för att han ej hann ta av sig det eller bara för att han helt enkelt vill det då han uppskattar det som plagg? 3. Gillar Löfvens naturliga pose, där han ser ut att (glatt) försöka strypa sig själv? Gör det ej, S.L. Fortsätt ditt liv som pre-spöke ett tag till.

 

Artikeln handlar om att S.L sades bära en Patek Phillippe-klocka värd över 275.000 kronor, vilket inte är toppnyheter för någon i hans position. Det visade sig dock vara falskt då det kom fram att det var en gåva från IAM och att klockan egentligen var värd mellan 700-1000 kronor. Trots detta valde S.L att auktionera ut klockan via Musikhjälpen och den såldes för 88.300 kronor. Sedan kommer en bra mening: "Där trodde de flesta att historien var över". Älskar det, som att hela landet spänt satt och tittade på budgivningen och att när den var över bah: "Phew. Det är över nu (men jag kommer ihåg alla stunder med dig)". Men sedan ville vinnaren av auktionen inte betala. Kan en dra sig ur när en vunnit? Tydligen, jag visste ej det. Iallafall. S.L har nu lämnat sin klocka åt en ny person som köpte den för 65.000, och den personen är ingen mindre än ägaren av S.L's favoritrestaurang. Dat guy alltså. Den nya ägaren meddelar att han kommer att sätta upp klockan på en vägg i restaurangen. Detta känns direkt oklart och inte speciellt värt: urtavlan är på tok för liten för att en ska kunna se vad den visar på ett avstånd större än 30 cm. Men den är väl fager att se på antar jag, om en tar sig tiden att vandra upp och titta på den.

 

Nästa del av berättelsen är att S.L plus hans fru ska gå och äta på sagd restaurang, men innan det summerar S.L hela klock-historien och han säger: "Jag blev så förvånad när historien kom upp. Jag undrade vad som egentligen pågick". Älskar att han direkt tänkte att det fanns en bakomliggande mörk agenda, för det är exakt vad jag skulle ha tänkt. Han beskriver även klockan som en "kär ägodel" trots att han inte längre äger den. Sedan fortsätter han sina uttalanden med att säga att restaurangen är som "ett andra hem". Även det intressant, fast jag kan inte sätta fingret på exakt vad som intresserar mig mer det. Men det är någonting jag verkligen reagerar på. Meddela mig om ni har samma känsla. "Är berättelsen slut där?" undrar ni. Nej. För sedan kommer det fram att ägaren tydligen också krävde (gillar ordvalet) att få Löfvens röda slips på köpet. För det första, har S.L verkligen endast en röd slips, det känns som att han måste ha fler än det, men "Löfvens röda slips" är liksom i genitiv bestämd form singular, så jag vet inte vad jag ska tänka. För det andra, vad ska han med till? Om han hänger upp den på väggen också kommer jag skrika. Hela den där restaurangen kommer bli som något sorts Löfven-tempel. Det kanske är det som är planen. Bra idé ändå, det är verkligen en USP om jag hört någon.

 

Nu kanske ni tänker: "Det här är en artikel om Stefan Löfvens klocka". Och det är det förvisso, men jag tänker också att det egentligen är en berättelse om en mans kärlek till en restaurang (som är ett ord jag har stavat fel på exakt varje gång jag har skrivit det i det här inlägget), dess ägare- en riddare i skinande rustning- och deras gemensamma framtid tittades på ett armbandsur på en vägg, med de klassiska tonerna av Frank Sinatras "My Way" spelandes i bakgrunden. Detta är som gjort för en Disney-film, var är Musse Pigg när en behöver honom?


: Hanny

För en gångs skull var Ab vitsiga.Pre-spöke var en exakt beskrivning av S L.
Apropå ordlek har du kanske hört den berättelsen om urmakaren som blev ytterligt irriterad på en besvärlig kund, ja riktigt ursinnig. Han bad kunden försvinna. I dörröppningen på väg ut vänder sig denne om, med en sista gliring åt urmakaren:
- Vad tycker min-utvisare om att se-kunderna gå??
Svar: Ohh, detta skämt hade cirka 15 lager, haha!
Linnea Aurora

2017-04-19 @ 12:31:21

Namn:
Kom ihåg mig?
E-mail:

URL:


Kommentar: