Ord vi inte visste att vi kunde

2017-04-02 08:34:00 | Vacuum


 

Terminens sista föreläsningar äger rum nästa vecka, så yey men också ugh, då det innebär någonting jag förstår kallas "personligt ansvar" och "självdisciplin". Vad är det för koncept? "Personligt ansvar"- har ni hört något så konstruerat i ert liv? Att ta ansvar för sig själv? Vad försöker vi åstadkomma här. Ska skriva till Kinberg Batra eller någon bara för att verkligen få det förklarat för mig. Mh. Men nu när jag har gått på universitet i snart... 20 minuter, så kanske ni undrar hur detta har påverkat mig som person. Har jag lärt mig skillnaden mellan rätt och fel? Mellan sylt och marmelad? Är det bättre att aktivt döda en person för att rädda tio andra? Nej- den största skillnaden som har skett i mitt liv är att jag numera totalt har givit upp de vanliga hälsningsfraserna en normalt sett utbyter, när jag entrar ett rum. Istället händer detta:

 

Öppnar dörren och ser att någon är i köket.

 

Jag: "72 slides"

Person: "Omg"

Jag: "I know"

 

Sedan fortsätter livet som vanligt. Rätt gripande ändå måste sägas. Det skulle kunna vara början av en pjäs, lite The Young Ones utan att kasta ut en tv genom fönstret, utan lejonet med tämjare samt utan att spika fast en persons ben i köksbordet. Utöver det är det inga skillnader i upplevelse. Så ja, porträtteringen är rätt spot on som det sägs om en är i närheten av någon som säger det.

 

Annars har jag tänkt på en sak och det är att det är rätt så sjukt när en kan ett ord en inte visste att en kunde, och att en sedan använder det helt korrekt i en situation. Typ ordet... skrinda. Vad är det ens för ord? Jag har tänkt på det, medvetet, totalt 0 gånger under de senaste 12 åren, men så häromdagen så såg jag en bild på en skrinda och min hjärna bah: "skrinda". Mystiskt. Jag tror att jag lärde mig det ordet från den där "Alla vi barn i Bullerbyn"-boken när det är Barnens Dag som min moder läste för mig när min ålder var på den lägre skalan av ensiffrighet. Så om det inte är en stark indikator att att läsa för kids är tipp topp vet jag inte vad. Det var allt jag hade att säga om ämnet, hoppas ni kan använda den här kunskapen till någonting riktigt och viktigt, referera den i en uppsats eller något- jag vet väl inte vad ni pysslar med på fritiden. Fast berätta gärna, pga är på jakt efter en ny hobby? Tror jag? Jag vet inte. En är väl alltid på jakt efter något. 

 

Låt mig veta ifall ni någonsin kommit på er själva med att kunna ord ni inte visste att ni kunde, samt redovisa antalet gånger ni hört/tänkt på ordet "skrinda" under 2000-talet. I och för sig så finns de ju på Skansen... hm- hela grejen har fallerat för mig nu. Jag kanske är omringad av fler skrindor än jag trodde. Ingenting är skrivet i sten här i livet. Ingenting, kids. Och med de orden tar jag farväl (för alltid). 


: Hanny

Just det.Nu börjar allvaret och då har du inte tid att skriva blogg längre.Jag tackar för många härliga skratt under den här alltför korta tid som jag läst hos dig.
Arbetslivet kan vara tufft i början och tiggarstaven kan ibland behövas så därför:saknar du någon gång mat,husrum så försök att ta dig till Eslöv och ställ dig på torget och se övergiven ut så kommer jag till din hjälp.
Jag kommer att sakna dig!!

Svar: OROA EJ! Kommer tillbaka som vanligt!! Om möjligt, kommer inläggen endast vara av lägre kvalitet! TACK!
Linnea Aurora

2017-04-02 @ 09:46:58
: Hanny

Livet känns bra igen.Det var ett aprilskämt som hette duga att för alltid säga farväl.
Jag hoppas på samma jämna kvalitet på dina inlägg.
Du e bäst Linnea!

Svar: Mycket skönt att höra!!!
Linnea Aurora

2017-04-03 @ 12:09:19

Namn:
Kom ihåg mig?
E-mail:

URL:


Kommentar: