Om att kalla sin hand för tass

2017-04-13 06:39:00 | Vacuum


 

Så idag är det alltså skärtorsdagen, eller kortorsdagen/Rubbish Thursday som den kallas i mitt huvud då jag är för jämlikhet 24/7-365(6) för allting, inklusive titlar på högtidsdagar. Varför heter den ens skärtorsdag? Ah, kollade upp det nu "skära" är ett gammalt ord för att "rena" så där har vi svaret på det. Det lever inte upp till min jämlikhetsstandard, så jag tänker ignorera det. "Kan det inte bara få heta vad det heter" säger någon. Nej. Ok, så vidare med inlägget som jag fortfarande ej kommit på något ämne för. Eller jo förresten.

 

Jag såg Beauty and the Beast häromveckan, som jag nämnde här- vilket (förståeligt, i och med att den sjöngs även i den nya filmen) fick mig att tänka på sången "Something there" och framför allt raden: "She glanced this way, I thought I saw, and when we touched she didn't shudder at my paw" som Odjuret sjunger. Och det jag reagerade/tänkte på var att han använde ordet "paw" istället för "hand" när han talade om sig själv. I den engelska versionen dårå, han nämner ej någon kroppsdel i den svenska om jag minns helt rätt, vilket jag gör. När han sjunger sin del av sången så har han väl varit ett odjur i ungefär tio år väl? Så det jag tänkte vad: hur lång tid skulle det ta, om en själv blev förvandlad till något icke-mänskligt, innan en började referera kroppsdelar en hade innan i sin mänskliga form, med ord som används för att referera till samma sak på ett djur. Liksom om jag förvandlades till en katt och ville referera till min svans, så skulle jag ju säga "svans" då jag som människa ej har en. Men när skulle jag börja säga "tass" istället för hand eller fot? Eller klor istället för naglar? Nos istället för näsa? Det är det min fråga är. För instinktivt tänker jag att jag skulle klamra mig fast vid mina händer, fötter, naglar och näsa trots min animaliska form. Och kan vi också se förbi att jag, dagligen, refererar till ovan nämnda kroppsdelar som de kallas på djur, dock endast för komisk effekt. Skulle ej säga till en doktor att jag hade vrickat min tass. Hör av er om ni har någon teori.  

 

Jag har förresten ännu en dikt från -07 som nämner ordet klor, så tänkte att jag slänger in den här som ett extra påskgåva för Jesus osv i retropekt. Hoppas att han uppskattar den var han nu än befinner sig? Ibiza? Kanske, jag vet inte- har aldrig varit där och har därav aldrig sett honom chilla omkring på just den platsen, så allt är möjligt. 

 

SJÄLVSTÄNDIGHET

 

Fula getter

Är inte dina eller mina

De är L.Bs.

Vad är ens fula getter?

Vad är ens fult?

Vad är getter?

Get?

Got, got.

 

Rösta på mig

Annars blir jag ett djur utan klor.

Krafsande på bark

Utan röster.

 

A.K har hjälpt till

Men inte så mycket.

Jag gjorde nästan allting själv.

Get, got, got.

 

Som sagt. Nämnde klor där. Jäkligt on point. Jag undrar vad jag ville ha en röst för, för jag kan inte minnas att jag någonsin ställt upp i någonting som krävde att folk skulle rösta på mig. Utom en gång när jag blev elevrådsrepresentant i princip mot min vilja, då folk hade skrivit mitt namn trots att jag inte ens hade uttalat ett intresse av att representera 5A. Så det är lite oklart? Det var också då som Karl och jag drog misär över alla stadens skolor, som jag tidigare nämnde, och sedan lämnade utan att klargöra hur, vilket jag även kommer göra denna gång. Mysteriet fortsätter. 


: Hanny

Blir så nyfiken på vad sexan inom parentesen står för.Jag har några teorier men nog bäst att hålla dem för mig själv.Vill inte känna mig dum ifall mina teorier är fel.
Den där lilla katten är bara så söt.
Jo,fast det har hänt att jag gett komplimanger till någon sötnos i t.ex.kassan på ICA med orden -vilken söt nos du har.Det har det.
Förresten en fråga:VARFÖR I HELA ingår ledsna gubben i smileysarna.En tårögd och ledsen gubbe kan väl inte kallas för smiley? :(
Karl och du verkar vara ett sant radarpar.
Fin skärtorsdag!

Svar: 365 (366) för den lata nummerförkortaren som tydligen känner att en (6) är bra nog, haha! Bra fråga!!! Har aldrig tänkt på!?
Linnea Aurora

2017-04-13 @ 08:06:52
: Camilla Jill

Vilken söt katt! Ha en trevlig kväll!... skoja skulle aldrig skriva så.
Jag är nyfiken på syftet med varför dikten skrevs. Var du med i en tävling? ("rösta på mig") Ville du vinna ett par lösnaglar? ("annars blir jag ett djur utan klor") Det är min analys.

Svar: Hahaaha! Jag minns inte själv! Det hela är ett mysterium! Låt oss bestämma att det var en lösnagelstävling!
Linnea Aurora

2017-04-13 @ 20:14:30

Namn:
Kom ihåg mig?
E-mail:

URL:


Kommentar: