Meritokratier, oskördade jordnötter och matchande outfits

2017-04-30 09:03:00 | Tips


Hade skrivit samma Eminem-textintro som jag gjorde på förra månadens rekommendationsinlägg även här, innan jag insåg mitt misstag och snabbt ändrade det till det här, bara för att hålla originaliteten vid liv. Plus att detta visade sig vara ett sjujäkla intro till ett inlägg, liksom dra mig baklänges, har ni läst något så underhållande i era små (stora!) liv förut? Nej, tror inte det va. Skönt att jag finns här som en käpp vid sidan av er fåtölj. Varså. Nej, men här är månadens tips. Plus- trevlig Valborg!

 

 
  • Mitt första tips är Arys Art. Vet inte speciellt mycket om denna person, men hen är en graffitikonstnär som gör... graffiti, givetvis. Eller ja, hen gör säkert andra saker också, typ köper bananer samt trasslar upp hörlurssladdar, men det är inte direkt det personen är känd för. Detta är iallafall Arys galleri! Hade något av en besatthet av graffiti förra året som några av er kanske minns, så detta är ett kärt tips från eder hängivne. Det finns bilder på graffiti både utomhus och inomhus och från ett flertal olika platser! Bilden ovan är från Vilnius. 

  • I The Guardian skriver Jo Littler om inbillningen att meritokrati, att en (ska) belönas efter meriter, leder till jämlikhet. Citat: "It is not hard to see why people find the idea of meritocracy appealing: it carries with it the idea of moving beyond where you start in life, of creative flourishing and fairness. But all the evidence shows it is a smokescreen for inequality". Mycket bra opinion-piece, läs om ni känner för't!

  • Nästa tips är sjukt, och tillåt mig berätta vad det är. Det är bilder på hur vissa matvaror ser ut innan de skördats. Det är inte själva grejen i sig jag finner sjuk, det är mer det faktum att jag aldrig tidigare föreställt mig att vissa av plantorna såg ut på slikt vis. Liksom kolla in jordnötterna? Wtf är det om. Hur kan jag aldrig ha vetat om detta tidigare. Känns typ som att jag levt mitt liv under den där stenen som sjöstjärnan i Svampbob chillar under hela tiden.

 

 

  • Några holländska animatörer har animerat Hieronymus Boschs målning "The Garden of Earthly Delights" från ca 1490. Kan dock tipsa om att videon är rätt repetitiv, jag satt och väntade på att någonting chockerande skulle hända, men det kom aldrig något. Värt ändå! Det skulle vara mycket coolt att se denna animation i stor skala, projekterad på en vägg eller något. 

  • Det näst sista tipset är lite av en gamble: nya säsongen av Doctor Who. Anledningen till att det är en gamble är för att jag skriver det här inlägget på självaste påskafton (jomenvisst) och då har endast ett avsnitt kommit ut, men det avsnittet var jäkligt creepy. "Du har fortfarande inte förklarat varför tipset är en gamble" säger någon. Alltså om ni någonsin har sett Doctor Who tidigare så vet ni vad jag menar för vissa avsnitt/säsonger/år inger mest en känsla av "...?". Men vi måste hålla hoppet uppe kids. Plus att jag gillar hans nya companion. Och det första avsnittet var ändå helt ok. Doctor Who går att se lite överallt om ni ej har BBC iPlayer, googla! Brukar även gå på BBC Entertainment i Svea Rike. 

  • Och slutligen, ett mycket starkt tips: ett japanskt par som har på sig matchande outfits varje dag. Bästa jag sett. Plus att jag älskar deras beskrivning på Instagram: "| couple | over60 | greyhair | fashion | coordinate |". Alltså de vet what's up. Älskar'om.

 

Några tips till mig den här månaden? 


: Camilla JIll

Om du fortfarande gillar graffiti borde du besöka the city of the city _Borås_ som har haft nån pågående graffiti-konst-grej sedan 2014 som heter No limit. Se typ den här fina -> http://nolimitboras.com/?project=pichiavo

Men det blir kanske lite långt att åka.

Svar: Ohhhhh tack för tipset! Om jag är i Borås någon gång skall jag DEF kolla upp detta!
Linnea Aurora

2017-04-30 @ 16:34:09
URL: http://camillajill.se
: Hanny

Min allra första tanke när jag såg graffitin var hur de fysiskt tog sig upp och kunde måla en hel vägg och sedan klickade jag på ditt inlägg från förra året och såg att du också undrade över det.Meritokrati ja,visst är det tilltalande det är det men vill man ha ett någorlunda jämlikt samhälle går det inte.Åtta år av allianspolitik är ett riktigt bra exempel på hur folket blev lurade av tal om individualism som har gjort att klyftorna har ökat rejält och därmed spänningarna i samhället.Tanken är god att man kan klättra på samhällsstegen men inte fungerar det nåt vidare tror jag.
Nu känner jag mig lite skyldig som inte så här på rak tass har någon spaning till dig men jag lovar att hålla ögonen öppna till nästa gång du tipsar.
Trevlig Valborgsmässoafton!

Svar: Det är ett sådant sjukt mysterium fortfarande, förstår ej!! EXAKT!
Linnea Aurora

2017-04-30 @ 17:31:10

Namn:
Kom ihåg mig?
E-mail:

URL:


Kommentar: