Grader av död och högskoleprovet

2017-04-10 06:21:00 | Vacuum


 

Backa upp mig här, för visst kan en vara grader av död. Liksom jag vet, i teorin, att när en är död så är en död- det är ett absolut tillstånd, men William Shakespeare, eller Shaky Bill som jag brukar kalla honom, är väl mer död än David Bowie? Samma med att vara född eller ej. Varken jag eller Moder Teresa var född år 1854, men hon var mer född än jag var? Det är saker som dessa som borde diskuteras i riksdagen istället för de där andra sakerna, som typ... försvaret, som de mumlar om dag in och dag ut. Detta är var de verkliga mänskliga distinktionerna sitter. Vi måste lösa detta innan vi kan lösa någonting annat. Om det här var Chefrens pyramid skulle detta vara första nivån, efter att ha diskuterat detta kan vi gå vidare och diskutera andra saker. Det är därför ingenting fungerar i dagens samhälle (utom nyhetsuppdateringar från DNs app som jag måste säga fungerar utomordentligt).

 

De är verkligen alltid först med sina uppdateringar, iallafall för mig. Om någonting händer i världen- bang- DN är först ut. Tre minuter senare kommer The Guardian, BBC och resten av nyhetsgänget jag har valt att hålla koll på. De är alltid första appen på plats, och det är någonting jag vill prisa dem för. Dock måste jag dra ner dem i rännstenen igen efter att ha höjt dem till skyarna sådär och det är endast på grund av en väldigt smug uppdatering de skickade ut för någon vecka sedan som löd såhär: "Svensk handel varnar för ny våg av bluffakturor: 'Det har formligen exploderat'". Formligen. Formligen. Sluta vara bättre än oss andra, använd ordet bokstavligen felaktigt som resten av jordens invånare. Detta fick mig att totalt tappa respekten för DN i den stunden. Formligen. Jo jag tackar. Ryste, gjorde jag. Men de vann tillbaka mig sedan när jag såg att de rapporterade om någonting innan alla andra nyhetskällor, såe. Bra jobbat ändå, men dra ner på denna korrekta ordanvändning. Den verkliga världen är ej ordförståelsen på högskoleprovet.

 

Jag skulle aldrig vilja göra högskoleprovet förresten för jag tror att det skulle exponera hur oförtjänta mina betyg från gymnasiet faktiskt är. "Sluta Linnea, det är de inte alls" hör jag min moder skrika likt en duva i en missil, men för att citera ingen speciell: "You weren't there man, you weren't there". Och det är därför jag satt in extra styrkor (kostar femton lax i månaden) att försvara Karl ifall det skulle behövas, för hon är den enda som kan verifiera detta uttalande. Och om jag någonsin skulle komma på mig själv att tänka: "Faktiskt så förtjänade jag mina betygsbokstäver" så finns det ett ord som alltid tar mig tillbaka till jorden och stadigt placerar mina fötter på dess mark och det ordet är "Gandhi". Så ja. Säger bara det. Gandhi, och att jag vet att jag en gång endast skrev "Hanterar kriser" på en fråga där jag skulle beskriva en krisregering. Inte för att det var fel i och för sig. Nu när jag tänker tillbaka på det så tycker jag ändå att det var ett ok svar. Men se- om mitt självförtroende växer, tänker jag endast på Gandhi igen, och jag är tillbaka på ruta ett. Tack Gud för det. Tror att detta är känslor som dessa Gandhi skulle ha önskat sig att hans namn frambringade.

 

Så ja. Det här inlägget var rätt bra disponerat ändå i och med att det handlade om en sak per paragraf är rätt nöjd med det tbh. De må vara spridda ämnen, men visst fasen är de fint organiserade. Svara mig detta: har ni gjort högskoleprovet? Om nej, är det för att ni har samma rädsla, aka att föra fram er egentliga okunskap i ljuset, som jag? 


: Hanny

Uttrycket mer död än levande har man fått uppleva och då är det väl rimligt att tro att man jämförde sig med andra.Som en gammal bil,närmare bilkyrkogården än löpande bandet.Jag backar dig helt här!
Apropå DN så är det nog självklart att de är först med sina egna uppdateringar,tror jag iaf.Själv läser jag bara Skånska Dagbladet.Lokala nyheter är nog så sorgliga så det räcker,jag vill troligen inte veta vad som sker i slummen i Djursholm t.ex.
Ja HerreGud,nog är dina inlägg lättlästa som bara möjligt är fastän du avhandlar en handfull ämnen i samma inlägg.Du är en ren njutning att läsa!!
Jo jag har gjort högskoleprovet.Fick väl G tror jag.
Fina dagen till dig!

Svar: TACK! Ahh, tack!
Linnea Aurora

2017-04-10 @ 10:29:39
: Kattis

Haha typ så! Jag har heller aldrig gjort högskoleprovet utan kom in på högskolan med mina gymnasiebetyg så jag såg aldrig vitsen med att utsätta mig för den pressen och stressen att försöka få ett resultat som rättfärdigar mina gymnasiebetyg. Tänk vad pinsamt om högskoleprovet skulle visa på sämre resultat än gymnasiebetygen, nä det kan jag inte riskera!

Svar: Exakt samma här!!
Linnea Aurora

2017-04-11 @ 19:02:45
URL: http://stellaefoto.blogg.se/
: Linda

Jag skulle inte klara högskoleprovet alls haha

Svar: Blir stressad av att ens tänka på det, haha!
Linnea Aurora

2017-04-12 @ 09:09:07
URL: http://lindaviktoria.se

Namn:
Kom ihåg mig?
E-mail:

URL:


Kommentar: