En turpeng, googles lömska och är vi alla del av en kult?

2017-04-16 09:06:00 | Reflektion


 

Glad påsk. Och glad passerat halvmånad. Ish. Det är dags för oss att åter dyka ner i kommentarerna som fått mig på fall under de senaste 30 dagarna. "Igen?" säger ni. Jag vet!? Jag känner verkligen samma sak. Mäter typ mina månader efter detta inlägg och blir lika förvånad varje gång det dyker upp igen. "Men inte kan det- nej vänta- jo satan, det är dags igen" tänker jag och sedan går jag vidare i mitt liv som jag även råder alla som läser detta att göra. Detta är vad ni, offentligt, har tänkt på:

 

Låt mig börja med att säga att vi står enade i tandcremes frågan, det finns för många, vi är alla överens om det faktumet och det gör min själ hel och rofylld som... skolans minestronesoppa? Jag vet inte, minns inte om den var bra eller ej, men det var den väl #thankful. Jag tycker om detta inslag som alltid infinner sig i dessa inlägg, där vi alltid håller med varandra om saker, det känns så gemytligt och samtidigt som vi alla är medlemmar av någon sorts kult utan att veta hur vi kom dit och att vi är där.

 

Vidare, Hanny (en hängiven vän till denna hemsida) skrev såhär om förra månadens rekommendationsinlägg, samt inlägget där jag pratade om min kärlek till svenska plastpåsar: "Apropå ditt inlägg för en tid sedan om vad barn har i sina fickor så blev jag nyfiken på vad du har i dina. Låg mig gissa att du har småmynt, plastkasse från ICA, lypsyl, en cykel och en Rolls Royce. Jag blev så nyfiken på vad jag hade i mina byxfickor att jag genast kollade och resultatet blev en mutter, en bit snöre av sisalhampa, min turpeng, ett kvitto från Granngården på saltstenar samt gissa vad? Jo, en plastkasse från ICA". För det första, älskar att du har en turpeng, borde också skaffa en. Tycker förresten att du har jäkligt starkt fickinnehåll måste jag säga, iallafall om en jämför med vad jag har i mina vilket i skrivande stund (det är Rubbish Thursday klockan 20.24 när detta skrivs, kan meddelas) är: £2.70 i mynt (givetvis), en tågbiljett, en liten plastbit från korken av en vattenflaska (fortfarande), en hårsnodd och två hårnålar. Det är exakt allt. Ring mig om ni vill diskutera detta vidare alternativt har reflektioner över mitt intressanta fickinnehåll. 

 

"Har ingen lärt dig någonting den här månaden?" hör jag er fråga. Jo, givetvis. Ska ta upp två bitar lärdom/vishet som främst talade till mig. För det första kom Camilla med en bra lösning till ostskidbacksproblemet som är ett av Sveriges största problem i den moderna tiden! Lyssna på detta: "A) Skiva var tredje ostskiva på bredden, alltså på ostens två-kantiga sida. B) När skidbacken väl har utvecklats, kapa den sista biten och frys ner till riven ost. C) Köp inte trekantig ost". Där har vi visa råd från Camilla. C talar starkt till mig måste sägas. Fast den "klassiska" ostbiten, typ tecknade, är alltid trekantig, så det känns lite som att en är med i Bamse när en har en trekantig ost, vilket är en fördel. Men ja, det finns för- och nackdelar till allt här i världen. Eller ja, inte allt. Fast det beror väl på vilket perspektiv och moral en har. Iallafall. Den andra lärdomen kommer från Hanny, igen, som upplyste mig om vad Johanna Döbereiner faktiskt gjorde: "Det Johanna Döbereiner tog fasta på var att vissa växter, däribland sojaplanta, kan ta kväve direkt från luften och binda i sitt rotsystem. Normalt får män ju tillföra kväve i form av konstgödning. Klöver är också en kvävefixerande växt. Kväve binds och kan året efter utnyttjas till exempel i spannmål som vete och råg". Alltså the more you know! Mycket bra tänkt av J.D och mycket bra förklarat för moi. Förstår nu till 100 procce. 

 

Och slutligen tycker jag att vi avslutar med Cornelias mammas visdomsord, som hon (Cornelia, inte hennes mamma) kommenterade på det här inlägget om att alla kan se vad en skriver på internet: "Du ska inte tro på allt som står på google". Älskar det, precis som Cornelia pekade ut så låter det som att det är specifikt Google som är lömskt på internet. Ahh Google. De kanske de är? Fast, aldrig uppskattar en det så mycket som när en använder en dator som har Bing som standardsökmotor. Och det är ett faktum. Herre min get. 


: Hanny

De er helt tossed va tiden løber som dansken säger.Jodå Linnea,mig kan du lita på som besökare hos dig och skulle jag inte mer dyka upp i kommentarsfältet så ligger jag förmodligen sex alnar under markytan.
Det känns som den samlade intelligensen här på din blogg skulle kunna försätta berg.Vi lär av varandra helt skamlöst och gratis.
Fin fortsättning på påsken!
Du e bara bäst!!

Svar: Skönt att höra!!! Ahhhh :)))))) Glad påsk!
Linnea Aurora

2017-04-16 @ 13:03:08
: emelie jonasson

Ja herre min get så mycket gott man har missat under sitt bloggselibat.. Jag skäms.. nu skall kyskbloggsbältet av. River ut innehållet i fickorna och den trekantiga osten står överst på handelsman trots att det redan ligger två stackare i kylskåpet som faktiskt har fel fasong. #thankful

Svar: Åhhh är glad att du är tillbaka!! SKÖNT ATT HÖRA!! #blessed
Linnea Aurora

2017-04-16 @ 22:35:01
URL: http://emeliesimonejonasson.blogg.se/
: lyckokatt.blogg.se

nej men se nu blev jag otroligt sugen på resterna i mitt påskägg - t o m de där som egentligen inte är så himla goda... (!)

Svar: Tycker att du borde satsa på det!!
Linnea Aurora

2017-04-24 @ 20:06:44
URL: http://lyckokatt.blogg.se/

Namn:
Kom ihåg mig?
E-mail:

URL:


Kommentar: