Sagan om Ändringens storhet

2016-09-29 08:11:00 | Vacuum


 

Låt mig ge en shout-out till det bästa som existerar på internet, skulle nästan kunna sträcka mig till potentiellt hela världen, om det inte var för att kattpass är en grej- och det är Sagan om Ändringen. Det är så klassiskt, epitomin av början av internets storhetstid för min del, en gåva till mänskligheten. Jag tror att av allt jag någonsin konsumerat underhållsmässigt är detta det som format mig mest som person och det är inte ens ett skämt.

 

Hur mycket och länge jag än tänker på denna fabulösa (ej överdrift) parodi kan jag inte komma på en enda negativ sak med produktionen? (Möjligtvis att de ändrade några klassiska repliker när de laddade upp de första avsnitten på nytt för något år sedan, men annars inget). Som en person som inte är ett speciellt stort fan av Sagan om Ringen (vet, förtjänar väl dödsstraff eller något, men jag måste bara lufta min ärlighet ibland) så har detta tagit fäste i mig såsom ett spindelnät drar flugor till sig. Kan jag snälla också få göra er medvetna om att på en dag för ett tag sedan såg och hörde (och det var verkligen något att höra) jag två flugor fastna i spindelnät och surra för sina liv. "Hur ostädat har du?" hör jag er fråga. Men det ni inte vet är att jag laddar inför Halloween- en högtid jag traditionellt sett ej firar.

 

Om jag någonsin vinner en Oscar (oklart för vad, men jag jobbar på det) ska jag ta reda på SoÄ-personernas adresser och skicka små delar av min statyett till dem bara som ett bevis på min uppskattning av deras kulturella inverkan på min person och liv. Jag undrar vad de gör nu? Hoppas ingen av dem har gjort något väldigt fel och problematiskt för det skulle inte mitt hjärta kunna ta, tror jag. Gud, tänk om det skulle komma fram att de var frontfigurer i SD eller något. Jag riktigt ryser av tanken, skulle i så fall verkligen vara tvungen att se över mig själv och allt jag är och någonsin varit.

 

En sak tänker jag dock ofta på, och har vid ett flertal tillfällen även diskuterat med andra (nu låter det som att vi har fan club-möten) (vilket vi har) (varje torsdag mellan 19-21, välkomna) och det är hur orimligt ledsen jag (vi) är för alla de icke svenska-förståare världen över som aldrig kommer få uppleva dess storhet? Eller för de som aldrig kommer finna dem på det väldigt stora internetet. Det är en synd att det inte är förståeligt för alla, men det känns samtidigt som att om det fanns undertexter (finns det, vet inte ens?) så skulle det ändå inte vara samma sak för känslan sitter ändå i ordens leverans. Men det kanske bara är jag som är elitisk i det att min catch phrase just nu verkar vara en härlig mix-up av den nuvarande och den förra kungens valspråk: "Sverige framför allt". 

 

Har ni sett Sagan om Ändringen? Om ja- hur många gånger per år skulle ni säga att ni citerar det i genomsnitt? Om nej, titta nu direkt, det kommer vara det bästa valet ni någonsin gjort- och det rådet kommer från en expert. 

Gåvor som nektarlika instruktioner

2016-09-28 06:05:00 | Vacuum


 

Alltså jag må vara problematiskt på ett flertal sätt (senast igår ritade exempelvis en mustasch på en bild av kungen) (tror att en kan bli hängd för sådant, men är ej säker) (så ja, lås in mig in fängelset och kasta nyckeln i havet, ni kan inte kontrollera en vild själ som mig baby) (babby) men en sak som är positiv med min person är att jag är väldigt lätt att köpa presenter till. Eller jag säger lätt, vilket är en direkt lögn, men låt gå; i det här fallet var jag lättgåvad.  

 

För ett tag sedan (läs: 2013) fick jag en present av min bror och det var en gratis bok han fått i skolan från Hare Krishas som hette "Nektarlika instruktioner- en bok om Krishnamedvetandet och deras lärdomar". Hur perfekt present är inte det, den verkligen andas mig. Och bara för att illustrera detta ska jag ge er ett utdrag ur boken:

 

"Herren allena kan helga universums hela atmosfär, och de ord som inte skildrar Hans härlighet, betraktas av heliga personer så som riktade till en vallfartsort för kråkor. Fullkomliga person finner inge glädje däri, eftersom de hör hemma i det transcendentala riket".

 

Älskar att de bringar upp kråkor- genialt. Är också ett direkt fan av någonting om det transcendentala riket omnämns så som sagt, perfekt present. Bringa mig heliga ord och jag bringar er min själ. Jag är en sådan sucker för detta. (Vad oheligt att använda ordet "sucker" förresten. Men jag kände liksom att jag måste komma tillbaka till street-nivån igen, som den street-guru jag vanligtvis är. Ni vet).

 

Hare Krishnas kom och pratade med min klass också, men vi fick inga gratis böcker att ta med hem? (Återigen, rätt så ospirituellt att vara lite irriterad över att inte ha fått en trinket som souvenir, men men). Vi fick dock fika, vilket inte de fick så det jämnade ju ut sig ändå. Plus, som sagt, att min bror gav mig boken som gåva. Vilket jäkla A-barn han är! Blir nästan tårögd av att tänka på vänligheten han utstrålat genom sitt liv; jag skulle inte ens bli förvånad om han blev nya Dalai Lama. Jag skulle helt hoppa över chockmomentet och gå direkt till tanken: "Ah, men givetvis. Så uppenbart".

 

Jag tänkte berätta mer om hans goda dåd, men kom sedan på att han kan behålla dem som sin privata egendom till dess att han skriver sin autobiografi år 2071. Se fram emot den- finns snart ("snart") i en bokhandel nära dig. Kan försöka kirra er alla ett signerat exemplar när den dagen kommer, lita på mig. 

Love (hearts) försäkringar

2016-09-26 05:46:00 | Vacuum


Oklar bild, men den förklarar känslan jag ej kände efter läsningen.
 

 

Lovade ju att jag skulle skriva ett inlägg om försäkringar och här har ni det. "Trodde du skämtade" kanske ni säger, men det skulle ni inte ha sagt om ni läst mina fem budord, och då framför allt inte budord nummer tre- så tänk på det. Det här inlägget är i alla fall dedikerat till Sandra, då jag lovade att försäkringsinlägget skulle skriva i hennes ära. Kolla in hennes bloggy-wog, mycket bra, skulle beskriva den lite som en blandning mellan Pierce Brosnan och Fran från tv-serien "The Nanny" om ni minns den, vilken ni borde göra för annars ryker ni. Det är referenser som dessa som tar mig fram (och upp) i livet. Även en liten whiff av Lenin? Skoja. Eller gjorde jag? Vet inte ens vad Pierce Brosnan ens tillför i liknelsen, ville mest bara ha en anledning att skriva hans namn.

 

I alla fall så vill jag ta upp försäkringar för att det är ett sådant gripande ämne, hur kan en inte älska det liksom. Betala varje månad utan att vara säker på att någonsin behöva använda sig av det en betalar för, jag bah älskar att spendera pengar på sådant. Minns varje gång jag köpt en ny dator/mobil eller något och försäljaren säger: "Vill du lägga till en försäkring…" och allt jag kan tänka är: "F- off, nej det vill jag ej, jag lever la vida loca, baby". Fast säger aldrig det pga 1: är ej rude, 2: skulle ej våga och 3: lever ej la vida loca?

 

Nu har jag talat nog om försäkringar, någon sorts gräns måste sättas (speciellt när allt en ser plötsligt blivit grönt pga att försäkringskassans logga upptar hela ens existens), och tänkte istället dyka in på ett helt annat ämne nämligen love hearts. Jag åt några nyligen (wild) och texten på det översta i förpackningen löd endast: "Grow up". Vad är detta för meddelande? Det känns lite passivt aggressivt för att vara ett love heart? Eller ens en godis överhuvudtaget. Om Peter Pan levde skulle han vara förskräckt. Så var det körsbärssmak på godisen också, vilket är min minst omtyckta smak. Jag riktigt känner att något sorts meddelande försöker framföras. Men tills den dagen jag kan tyda det väljer jag att leva i ovisshet.

 

Kom på lite egna saker som skulle kunna skrivas på dem (love heart:sen alltså) istället för vad jag vad tvungen att läsa med mina egna, personliga, ögonglober: "You're so fine". "Bring an umbrella, rain is in the air" "Fourteen ninety nine", "Believe in Bonnie". Kan komma på fler, men det där räcker för oss alla, främst för mig själv. 

 

Om jag säger grönt- vad säger ni? Samt har love hearts någonsin lämnat er ett barskt meddelande?