Vad som egentligen hände natten till den åttonde maj

2016-05-31 13:05:00 | Vacuum


 Effektivitetens mästare. 

 

"Jag undrar verkligen vad Linnea gjorde mellan klockan 02.30-35 den åttonde maj år 2016" kanske ni har undrat. (Väldigt specifik undran? Är ni ok? Någonting som skaver på er hjärteven som leder era hjärnor till denna frågeställning? Jag känner ett litet sting av oro om jag ska vara helt ärlig). Men oro skall inte leda till att jag undviker att svara. Det jag gjorde mellan klockan 02.30-35 natten i fråga var främst tre saker:

 

Först råkade jag stänka vit färg över hela min vinröda tröja jag vanligtvis bär när jag går på nobelmiddagar, blåblodigas bröllop samt avrättningar och jag är lite ledsen över att numera endast kunna bära den inom husets gränser. Eller ja, en är väl fri att bära kläder med färgstänk som en önskar, men ni fattar galoppen. Kan ju inte spatsera upp till kungen, eller Kalle Gurra som jag brukar kalla honom, med ett skabbigt, ostrategiskt vitt stänk på tröjan heller. Eller så gör jag det och skapar en ny trend i kungahuset/svensk Damtidning-kretsen. Det kanske redan är trendigt förresten? Vet ej. 

 

Sedan spillde jag rosa målarfärgsvatten över min keyboard som befann sig på golvet och var därför tvungen att skrubba den. Det som är bra med hela den här händelsen är dock att den (keyboarden, inte situationen) numera skiner lika klart som en iPhone-skärm i natten. Känner nästan att jag måste bära sådana handskar en har när en hanterar gamla böcker och dokument när jag nuddar dess fragila tangenter då jag spelar det klassiska, och vida fruktade, musikstycket (pga dess svårhetsgrad) "London Bridge". Men ja, alla kan inte besitta min musikaliska talang liksom. Lev bara me't, denna talang är medfödd och kan inte uppnås genom övning.

 

Slutligen räddade jag livet på en spindel som var rätt stor om en tänker på genomsnittsstorleken på spindlar i det här landet. Med 'räddade livet' menar jag att jag flyttade den från mitt crib ut till världen utanför (vilken i och för sig säkert är mer riskfylld, så jag kanske indirekt dödade den? RIP i så fall och förlåt mig för synden, jag menade endast väl). Det har nu gått över fyra veckor sedan denna nobla räddning (eller oavsiktliga mord) och jag tror inte ens att jag har nämnt det för någon = ett tecken på storhet och ödmjukhet.

 

Så summerat kan jag väl säga att jag tror att jag fick mer gjort under de fem minuterna än jag fått under min, dittills levda, livstid. "Dittills levda?" kanske ni nu tänker. "Har du gjort något effektivt sedan dess?". Ja. Exempelvis försökte jag precis komma på ordet "indirekt" i cirka tre mansåldrar innan det kom levererat till mig på ett silverfat från en högre makt. Jag har även målat en särk på ett foto av min bror och det, om något, tror jag verkligen kommer leda till att mitt namn skrivs in i historieböckerna under rubriken: "Mest effektiva personen år 2016".

 

Berätta, om du vill, vad det mest (minst) effektiva du gjort under dagen samt om färgstänk på kläder är en rådande trend.

Svenska tv-personligheter värda att uppmärksamma

2016-05-29 11:50:54 | Vacuum


 

Vissa personer bringar verkligen tv-tittandet till en helt ny mothaflippin nivå och jag vill bara ta tillfället i akt att prisa dem. Så här kommer, utan inbördes ordning, mina svenska tv-personlighetsfavoriter som jag kan komma på i skrivande stund:

 

Grynet/Elin Ek- obvs. Need I say more? Nej. Inte för att hon är aktiv längre (eller?) men jag klingar mig fast vid det förflutna som superlim mellan tummen och pekfingret. Min högsta dröm (efter att skala en citron som en skalar en apelsin) är att se Grynet återvända till våra tv-skärmar. Jag riktigt känner ivern och hoppet spela i mitt nervsystem.

 

Susanne som lagar mat i Gokväll. Känner alltid ett stygn av lycka när Susanne dyker upp i programmet pga hon har en så bra vibe! Och hon verkar vara en sådan person som skulle ge bra poäng åt någon i "Come Dine With Me" trots att hon, givetvis, också vill vinna. Det är som ibland när någon verkligen har gjort den ultimata kvällen: perfekt mat, The Beatles återförenades som underhållning (och J. Lennon kom tillbaka från de döda för föreställningen), de tog med gästerna på en luftballongsfärd, alla fick en goodie bag med guldtackor med sig hem etc etc, och så är det ändå alltid någon som ger kvällen 6 poäng pga: "Min sparris var inte tillräckligt saltad". Det skulle inte Susanne ha gjort. (Tror jag? Känner henne inte personligen liksom, men I wish).

 

Ernst- min moder har varit ett fan av Ernst sedan ca 1942 så, givetvis, var jag tvungen att ta avstånd från honom under mitt yngre liv, men nu kan jag dock meddela att jag är ett fan. Detta började när han en gång introducerade sig som Ernest. Plus, varje gång hans lilla livscitat dyker upp tänker jag alltid "Mhm, amen Ernest". Dock kommer hans: "Det här är en fin liten morot som förtjänar respekt" behöva växa hos mig då jag har noll respekt för morötter. Men: "Vad är det som gör att vissa granar faktiskt bestämmer sig för att bli julgranar och andra bara är fula?" sätter mina tankar i rörelse. Jäkligt bra fråga Ernest. Det undrar jag också. Dock har jag inte mycket tid över för hans program, jag gillar mer hans allmänna närvaro (se: Susanne ovan). Dock hörde jag att han sa någonting problematiskt? Men jag orkar inte ens forska om det. Har väl annat att göra- sortera gem exempelvis.

 

Pekka Heino. Jag tror att han är den personen jag skulle bli mest upprörd över om det visade sig att han var en douche? Om han var med i en skandal där han stod på fel sida i konflikten skulle jag nog aldrig kunna lita på någon igen? (Snälla säg inte att han har gjort någonting uppenbart ifrågasättbart. Jag har inte researchat det på grund av rädsla). Mina favoritstunder Pekka-wise är framförallt när han försvarar djur samt en gång när han modellerade en kimono. Lever på't ännu.

 

Linda Nilarve som läser nyheter på SVT. Förut så brukade hon läsa Västmanlands nyheter, men uppgraderade sedan till Sveriges och hon är alltid så pepp i sina sändningar. Obs ej fake-pepp utan genuint pepp dvs inte som de som alltid vill pracka på en löparskor när en vandrar in på Intersport. (Säger jag som om jag hänger där på daglig basis). (Vilket jag gör) (Mvh lever för sporten och dess utövning). (Och inget ont mot försäljare, jag vet att det ingår i jobbet- det är bara ett exempel- jag står på er sida!). 

 

Andra personer värda att nämna: Kristofer från Kobra, Victoria från Vetenskapens Värld samt Anders "Ankan" från Djursjukhuset. Plus hundra till som jag inte kan komma på i denna stund, men signe dem.

 

Var ni någon att lägga till på listan?

Ord utan en smula kreativitet

2016-05-28 13:12:00 | Vacuum


 

Så fort någon säger washing up liquid så tänker jag alltid att det är ett väldigt icke-kreativt ord, men sedan kommer jag på att det heter diskmedel på Kung Carl XVI Gustafs språk, vilket inte hamnar högre upp på kreativitets listan. Jag vet aldrig hur en ska stava kungens namn förresten, det finns så många stavningsmöjligheter. Carl? Karl? Gustav? Gustaf? Liksom om du har ett dubbelnamn där ett av namnen lätt felstavas låt i alla fall det andra vara relativt svårt att stava fel på. Carl XVI Ida exempelvis, jag vet ingen i det här landet som någonsin har stavat fel på Ida. Kanske om en har ett "H" på slutet, men då så gott så frågar en ju om trubbel. (Ja, korrekt- detta är vicim blaming, någonting jag är 100% för i alla situationer. Blev du rånad när du gick till apoteket? Du skulle ej ha gått dit. Blev du förföljd på vägen hem från jobbet? Tough luck amigo. Du skulle inte ha gått till jobbet. Detta är 101 stuff och definitivt vad jag står för).

 

"Men jag valde inte mitt namn själv! Mina föräldrar valde det åt mig!" kanske ni nu säger. Ja, samma här och även jag var välsignad (/förbannad) med en problematisk namnsituation som det endast tog mig 22,5 år att göra något åt SÅ. "Men jag tycker om att ha ett "H" i slutet". Sluta tyck om det, lev ditt liv för att behaga mig- hur ska jag veta hur jag ska stava ditt namn om du säger "Ida", men lämnar bihanget "med ett H" osagt? Byt namn. Alla kan heta Linnea från och med i dag så förenklar vi livet för hela samhället. Kreativitet vinner inte alltid över bekvämlighet. 

 

Ok om vi nu lämnar den låga humorstandarden bakom oss och fortsätter tala om ord som inte är kreativa så har jag några till i lager:

 

  1. Rotsak: väldigt latt (jag har researchat detta och det är en korrekt böjning av ordet) namn. "Sak" och "grej" bringar direkt en lat ton över ett ord, vilket är något jag är mycket medveten om då jag använder båda orden flitigt i min vardag för att verkligen framhäva en lat attityd till… allt egentligen.
  2. Eldplats: "Jaha vad har vi här? En plats? Och vad finns på platsen? Eld. Eldplats". Ungefär så måste det här ordet ha kommit till. Egentligen alla ord som slutar på plats: båtplats, webbplats, gravplats, lekplats, passagerarplats, badplats- jag kan räkna upp minst 15 ord till så om ni är sugna på en längre lista, kommentera under.
  3. Brödbit: en bit av ett bröd. (Häromdagen såg jag ett recept i en tidning förresten vilken titeln på rätten var: "potatissoppa med brödsmulor". Det var säkert en top notch rätt, men tyckte bara att det lät som något Klas Klättermus skulle äta).

 

Fast ja, om en tänker efter så är väl en stor del av våra ord icke-kreativa. Liksom hur kreativt är ordet träsked? Och i grund och botten är alla ord jäkligt kreativa eftersom vi har kommit på vartenda ett av dem. Det roar mig förresten alltid djupt att vi existerar i ett oändligt universum med mörk materia, pilgiftsgrodor och solstormar och att chansen att vi ens existerar är så oändligt liten men att vi fortfarande argt påpekar att det heter MiDsommar och inte MiSsommar. Älskar't.

 

Har ni några exempel på icke-kreativa ord?