Tankar utanför järn-te-ridån

2016-03-31 22:55:00 | Vacuum


Relevant bildval.
 

Jag hade en väldigt inspirerande serie på min gamla blogg (rip) (rest in punk) (skoja) (fast ärligt) om två tesorter jag köpt i Berlin och om hur illa dessa tesorter smakade då de först nuddade min framtand- men hur de sedan växte hos mig vilket resulterade i någonting jag skulle vilja kalla ett symbiosförhållande. Som sagt, rätt inspirerande grejer. Förutom att uttrycket "de sedan växte hos mig" har en hel del osanning i sig i och med att det endast är en av dessa tesorter som har försonat sig (meh) hos mig och mina smak-leeks.

 

För att återpresentera dessa teer: det första teet har smaken drakfrukt och det är det som är relativt ok. Det andra är i smaken granatäpple och honung och den låter lovande, men det är så sjukt rank, alltså det är så äckligt? Det är så osmakligt att den är typ SD:s åsikter i ett tees form?

 

"Varför tar du upp detta?" kanske ni nu undrar. Jag vet inte: möjligtvis för att min hjärna valde att skriva mellan den här te-situationen alternativt om att mjäll har väldigt varierande namn på olika språk. Så ja, jag gjorde det jag alltid gör i situationer som dessa- jag ställde mig själv frågan: "Vad skulle Hitler ha gjort?" och så gjorde jag det. (Det var ett skämt btw, jag känner att jag måste klargöra det då jag vill inte att nazi-klubben ska höra av sig och fråga om jag ska på nästa möte?). Men det där mjällspråksmysteriet tänker jag ta upp en annan dag så stay tuned för fantastiskt framtida material på en webbplats nära dig.

 

Dock upptäckte jag en lite mystisk sak om det där drakfruktsteet som gjorde mig (o)rimligt oroad för vad det faktiskt innehåller. Dess färg är väldigt djupt lila- tänk liksom den sammetsmantel en skulle bära om en var royal och faktiskt klädde sig på slikt vis. Det är djupt lila sekunden efter att vatten hälls över det, och det är fortsatt lila under resten av avnjutandet. (Oklart ordval i detta fall, då det är inte avnjutningsbart. Det är mer "ok jag tar väl det här då herre gud en måste väl gå igenom lite svårigheter i livet för att komma framåt"- typ så). Ringen i botten på muggen blir även den lila- alltså kan ni nu förstå det genomgående lila temat- det är som att bo i ett frekkin plommon.

 

I alla fall, det som hände var att jag skulle vandra iväg för att slänga tepåsen och då råkade det droppa te i min skissbok som låg öppen på golvet. "Ah, shiet" tänkte jag för att sedan komma över saken pga jag visste att jag hade en den där te-kampen framför mig och i svåra tider så får en ju liksom perspektiv på livet. Om det inte var för det att jag sedan tittade ner i skissboken och såg att det hade blivit en helt MÖRKGRÅ splash!? Wth är det? Nedsmält järn? Så ja, det oroar mig lite nu. Om det är järn borde ju järnnivån i mitt blod vara top notch nu dock, så swings and roundabouts liksom.

 

Kan ni nu meddela om ni vill ha en ännu mer ingående beskrivning på hur lila det där drakfruktsteet är, alternativt: berätta om det vidrigaste teet ni någonsin låtit nudda er framtand.

Nya perspektiv och min list of hates

2016-03-29 14:09:00 | Reflektion


 

De senaste veckorna har jag verkligen sett över livet en extra gång, ty revolutionerande tankar (utöver de vanliga) har krypit sig in i mitt medvetande i form av kommentarer på denna webbplats.

 

Angående presentinslagningsfrågan jag ställde, om hur alla som slår in presenter i affärer kan vara så skickliga på sin sak, fick jag ett flertal svar från folk som jobbar/jobbat i affär (shout-out till er!) och de berättade att de fått ett genomgång i hur en ska göra. Detta är fantastisk insider information! Människor kan läsa sig saker från varandra, vem hade kunnat ana det. Resterande kommentarer (från folk utan expert-presentinslagnings-erfarenhet, likt jag själv) var mäkta imponerade över era skills förresten, så jag skickar er en virtuell klapp på axeln samt en lika virtuell Noblesse-ask, som symboliserar en känsla av ren vördnad. (Tänk typ som en kunde ge saker till varandra på Blipville).

 

Men de revolutionerande insikterna slutade inte där- nej- de kom även i form av åsikter om Fåret Shaun. Shaun lämnade oss splittrade, vilket jag tycker är 1: fab och 2: oväntat. Fab på grund av att olika åsikter leder till nya perspektiv och oväntat då jag, i mitt blinda "hat" mot Shaun, ej kunde se förbi en värld där min åsikt skulle mötas av den motsatta. Så ja. Fåret Shaun får, enligt definitionen av demokratiskt beslutstagande, fortsätta sändas på tv. (Mvh chefen för Barnkanalen, tydligen).

 

Bara för att dra lite med shade över Shaun, (jag måste ta tillfället i akt liksom, om jag skriver ett till inlägg helt tillägnat honom har det gått för långt på alla sätt. Det skulle vara- som två personer pekade ut- lika ologiskt som att jag spenderade tid att måla fåret jag ej håller av) så kan jag dela vad jag sa till ett kid häromveckan:

 

Jag: "Do you like Shaun the Sheep?" (var tvungen att undersöka't inför mitt inlägg liksom, jag går in för min konst skall ni veta).

Kid: "No, I don't"

Jag: "But would you switch channels if it came on? Or would you just accept the fact that it's on and watch it anyway?"

Kid: "I'd probably switch channels"

Jag: "Right, ok. Just to let you know- I don't know if you know this- but Shaun the Sheep, like Thomas the Tank Engine- is one of my least favourite tv-shows"

Kid: "I know? You wrote that on your list of hates?"

 

Jag finner det extremt humoristiskt att jag faktiskt lämnat en "list of hates" till detta barn. Vad mer skrev jag på listan undrar jag? Jag minns inte, men nu kan jag inte riktigt släppa det. Men ok. Om ni skulle skriva ett barnprogram på er list of hates, vilket skulle ni skriva? Är mycket intresserad av detta. 

Alvedon och Apple- same same?

2016-03-28 08:32:00 | Poneringar


Har ingen bild som relaterar till texten (som jag annars alltid har...) så här är en bild på mig och mitt jäkligt glammiga påskägg. 

 

Har ni sett den där reklamen för Alvedon Novum? Ni vet den där när de berättar om skillnaden mellan tabletterna i den vanliga blåa förpackningen och den "nya" röda? Alltså Alvedon dissar ju sin gamla produkt fett hårt i den reklamen? (Jag känner mig extremt obekväm med att använda orden "fett hårt" kan jag be att få tala om, men jag har, efter en lång och noggrann överläggning, trots det insett att det är de orden som mest akkurat beskriver vad som försiggår i reklamsnutten). (Det är som en gång när jag skrev ett sms som löd: "Fantastiskt fresh typ". GUD jag ryser fortfarande av tanken av att jag skrev det med min mänskliga fingrar. Förlåt mig fader ty jag har syndat).

 

I alla fall, mannen i reklamen beskriver den nya snabbverkande produkten och går in för det så mycket att han får det att låta som att den gamla produkten är totalt värdelös? Alltså ok om Alvedon hade jämfört sin nya produkt med någon paracetamol-produkt av annat märke men det är inte vad som pågår. Annars kanske Alvedon bara är ärliga när de kommer till sina åstadkommande och produktutveckling. "Glöm den gamla, den är 100% shiet jämfört med den här nya". Förresten när jag tänker efter så är det exakt samma sak Apple gör när de släpper en ny produkt varje gång en nyser och sedan vägrar vidkännas de tidigare utgåvorna. Jag tar tillbaka allt jag sa. Nu förstår jag precis vad Alvedon pysslar med, de sluga drogutvecklingarna i sina krispiga vita rockar.

 

Plus- varför skulle en vilja köpa den icke-snabbverkande? Den gamla känns bara så obsolet efter denna uppdatering? Ofta någons tankegång är: "Aouch sablar, jag har så djävulskt ont i huvudet. Ska jag ta en tablett från den röda eller den blå förpackningen? Hmm… jag har tid att vänta. Jag tar en blå. Lite huvudvärk har aldrig dödat någon!". Eller är det bara jag som är orimlig? Det kanske är en supervanlig tanke? Nu känner jag mig redan lite low-key oroad för vad jag precis skrev och för mitt perspektiv på livet. Men en måste tillåta sig själv att leva sägs det ju- och detta är mitt sätt att leva tydligen. Mh. Det känns bra i hippocampus. 

 

Det jag undrar är nu: varför finns den gamla produkten ens kvar? Varför går de inte all in i sitt övergivande av produkten från dåtiden Apple-style? Skiljer priset mycket? Av nostaligiska skäl? Vill de ha en hylla som ser ut att vara full av olika produkter? Jag vet inte, men jag skulle vilja att debatt startades om detta ämne. (Vilket jag starkt tvivlar på kommer hända då det (ärligt talat) är ett extremt ointressant sådant). Men om ni har knixiga tankar/ starka åsikter, kör hårt.