Livet är ingenting annat än en dröm

2016-06-30 06:55:00 | Vacuum


 Svårrodd båt.

 

Jag verkar ha ett extremt behov av att peka ut att inlägg som jag tidigare har publicerat på min gamla blogg faktiskt är mina, som om en avsaknad av detta, högst onödiga, inledande stycke skulle skapa kaos i allas liv och sända er ner i en spiral av ovetande om detta är plagierat eller ej. Så ja, detta är en repost, som en säger i den moderna världen vi alla lever i.

 

"Row Your Boat" går ju: "Row, row, row your boat gently down the stream. Merrily, merrily, merrily, merrily, life is but a dream". Life is but a dream? Jag kom hit för en simpel singsång men lämnar med existentiell ångest? Allt kanske bara är en dröm? Vem vet, inte jag. Hur som haver, under den relativt korta tiden jag tänkte på detta så researchade jag "Row Your Boat" lite mer och hittade lite extraverser som formats i barns gatukultur. Mina två favoriter är följande:

 

  1. "Row, row, row your boat gently down the stream. Ha ha, I fooled you, I'm a submarine". Jag tycker denna är speciellt bra av ett flertal anledningar, men framförallt för att submarinen verkar ha ett medvetande samt humor. Klassiskt ubåtsbeteende.
  2. Samt: "Row, row, row your boat gently down the stream. Throw your teacher overboard and listen to her scream". Den här gillar jag, trots dess oförskämdhet, då den har den har en väldigt familjär känsla över sig i och med den svenska klassikern "Hela skolan står i lågor". Fantastiskt musikaliskt mästerverk är vad den sången är förresten. Jag har ett minne av att min låg och mellanstadieskola sjöng den gemensamt kring flaggstången en gång, men jag tror att jag kan ha blandat ihop "Hela skolan står i lågor" med den svenska nationalsången på nationaldagen. Men same same.

 

Givetvis måste jag ta mig friheten att hitta på en egen vers, att inte göra det skulle vara fel på ett flertal nivåer. Så efter mycket hårt arbete- här kommer min vers. Dess tema är mattrauman från min barndom: (Notera mina tre rimmande ord). 

 

Row, row, row you boat

Gently down the stream

I'm drowning in porridge and blueberry ice cream

Can't you hear me scream?

 

Wow. Vi får väl se om jag nomineras till en grammis alternativt The Mercury Prize eller något för den här poetiska musikinsatsen. Det kan vara bland det bästa jag har skrivit hittills och bättre än allting jag potentiellt kommer skriva i framtiden? Men ni vet; jag är nöjd med det. Om detta är min högsta punkt så är det ok.

 

Om en bli nominerad beror ju såklart också på vilka andra som har släppt musik det året, och jag har hört att mycket stark musik har släppts hittills år 2016, så det kan bli en riktig jäkla kåntest alltså. (Nu kanske ni tänker: "Ey, det finns inget ord som kåntest i det svenska språket" och jag vet. Jag har till och med researchat det, men jag var på ett universitet en gång (jag är lärd) och där satt det en poster och på denna poster så hade de använt sig av ordet kåntest, och eftersom det är ett universitet så finner jag att ordet hädanefter är ok att använda i vardagligt språk och det tänker jag också göra).

Knott är idioter

2016-06-28 07:35:00 | Vacuum


 

Knott är inte speciellt bra på att ta en hint eller se risk överhuvudtaget. Det där citatet från Neil Patel: "Average people learn from their mistakes. Smart people learn from other people's mistakes" är något dessa varelser definitivt inte lever efter. Inte för att de är people, strikt talat, men en tycker väl att de borde vara något informerade om vad folk som sysslar med digital marketing säger. (Under inga omständigheter skall ni tro att jag googlade Neil Patels yrke- inga omständigheter!). Samt att med tanke på knotts dåliga representation i våra medier måste de ha tvingats lära sig att relatera till karaktärer olika sig själva, vilket inte mer privilegierade djur- i det här fallet (framförallt en viss typ av) människor- behöver göra. Om inte knott har egen media vilket givetvis inte är omöjligt, ty en ska inte utesluta någonting.  

 

Anledningen till att jag tänker att knott ändå är idioter (hårt, jag vet) är eftersom de, jämt med resten av den flygande krypvärlden, inte hittar ut genom ett fönster alternativt bara vägrar flyga ut trots chansen. Nej, de ser förödelsen av sitt folk, massgraven (det är ingen grav, jag har inte grävt en grop, det är mer ett slagfält om jag ska vara ärlig) vid mitt fönster (innan ni kommenterar att min fönsterbräda är oren- jag vet, men det är omöjligt att hålla den ren med den extrema invasionen) (samt, måste även lägga till att jag personligen inte har dödat dessa kryp, de har dött av sina egna handlingar) (plus att jag räddade en spindel tidigare idag) och de kommer ändå in här som att de vet vad de gör samt som att de äger stället? Ser de inte döden? Hopplösheten? Alltings slut? De kommer dö i det här rummet och de vet om det. Varför är knott så självmordsbenägna? Vad är det som skaver inom dem? Varför har de givit upp på livet och allt de vet och inte vet?

 

Trots deras dåliga risksinne värnar jag liksom om deras lycka, och jag tror att de bara behöver bli guidade på rätt spår och detta är någonting jag försöker göra. Jag offrar dem en hjälpande hand och kan ibland lyckas rädda en som sedan flyger bort mot friheten i fjärran. Det är synd att de lever så pass kort tid dock, de hinner ju precis lära sig någonting innan de måste lämna jorden igen. Det måste vara gränsfall att de ens hinner sprida sin visdom till den yngre generationen knott. (Vilket skulle förklara varför ingen knottgeneration tycks kunna hantera frihetserbjudandet). Menmen, vi kan inte lägga skulden på oss själva- det var ju inte vi som bestämde knottens livslängd. (Shout-out till Gud om du läser detta).

 

Nu när jag ändå talar om djur så vill jag bara ställa en fråga: tror ni att djur talar illa om oss bakom våra ryggar? Jag tror definitivt att katter gör det- jag kan verkligen se dem samlas vid en soptunna Stuart Little-style och bara engagera sig i konversationer om hur deras människor agerat sedan de senast sågs. "Omg Martin- du kommer inte tro mig när jag säger vad min människa gjorde igår..!".

 

Jag hoppas i alla fall att detta händer, men en gång såg jag en episod av Vetenskapens Värld när de hade satt trackers och sådant på katter och i den dokumentären fanns det inga bevis för att någonting likt bin-chatten ägde rum, men katterna var väl medvetna om att de var riggade liksom. 

Ordspråk för smärta

2016-06-27 17:33:00 | Vacuum


 Allt jag kan tänka på när jag ser den här bilden är Lus-Mia från Madicken?

 

Varje gång jag äter pistaschnötter tänker jag att det nog inte är menat att det mänskliga släktet ska äta dem med tanke på smärtan i fingertopparna efter att ha öppnat en. Eller så har jag bara superkänsliga fingertoppar och ingen kan relatera till mig just nu? Kan ju endast tala utifrån mina egna fingeravtrycksplatser liksom och de är alltid i vånda efter att ha träffat på ovan nämnda nuts.

 

Fast de är ju delikata så en får helt enkelt bara leva med smärtan som bieffekt eller "vill man vara fin får man lida pin" som det sägs. (Vilket är ett ordspråk som egentligen inte kan appliceras på den här situationen, men man tager vad man haver amirite?). Förresten, jag kom på ett bättre ordspråk som kan användas: Är huvudet dumt får kroppen lida. Sitter ens smakpreferenser i hjärnan? Det måste de väl? I så fall är det här ordspråket otroligt passande på pistaschnötssituationen.

 

På tal om ordspråk: finns det ett jobb som involverar att endast hitta på nya ordspråk vill jag med det här inlägget kandidera för den positionen. Det här är min audition, om ni så vill. Så här kommer tre helt egna som jag har kommit på med min egen brainbox:

 

  • Bestig icke berg för kampen, ty kampen är underordnad bergarten. Detta känner jag skulle betyda: kämpa inte för kampens skull, utan det du ska fokusera på är att notera vad du står på och vad det kan tänkas betyda. Exempelvis: står du på vattnet är du bevisligen Jesus Kristus 2.0.
  • Ett dödligt skott träffas alltid offret i ditt eget pannben. Det här uttrycket skulle stå för att om du tar dig friheten att döda kommer det du gjort att alltid finnas kvar i ditt psyke, vilket kommer bryta ner dig. (Pannbenet är en metafor för svaghet då pannbenet är lättskadat) (Mvh,  vet allt om anatomi etc).
  • Och slutligen: I farmors ögon är allting flådigt. Jag känner att det här ska användas i situationer då en gjort någonting som skulle kunna ses som mediokert, men som ändå har involverat en hög nivå av skill. Det här får inte förväxlas med ordspråk med sensmoralen "du duger" pga har inte tid för sådan sentimentalitet och sanning på den här hemsidan. Ni borde kastas åt tigrarna allihopa, era odågor. Skoja skoja skoja ni e fab.

 

Så ja, om någon har hört om ett sådant jobb- hör av er. Samt: är ni beredda att lida för njutningen av en riktigt ljuv pistaschnöt?