The Cursed Child och Einsteins tystnad

2016-07-31 10:55:15 | Vacuum


 

Visst kommer nya HP-manuskriptet ut idag? Eller? Har sett det överallt på internet med en liten förbokningsknapp bredvid sig, men idag verkar den vara unavailable så jag antar att dess tid är kommen. Ska ni köpa det? Eller vill ni se pjäsen först? Eller ingenting alls? För jag vill helst se pjäsen först, tror jag, men jag läste plotten i The New Statesman häromdagen och den låter sjukt dodgy? Vet inte om jag vågar riskera att "förstöra" storyn… (Hatade "Nineteen Years Later"-kapitlet år 2007 och gör det än idag, och det är en tyngd jag måste bära och hantera var kommen morgon). (Utom på söndagar, som idag, för då vilar jag). Så vet ej om jag har modet. Har någon av er redan sett den? Är den ok ändå? Mvh, Thomas Tvivlaren.

 

Är inte speciellt förtjust i förändring av redan bra saker, har ni sett bilder på nya Byggare Bob till exempel? Varför har de gjort honom till en sådan, ursäkta ordvalet, babe? Eller ja, så babe:ig är han väl inte, jag ville mest bara skriva ordet babe. Vad han ser ut som är precis vad han också är- en sådan person som skulle vara överpepp på teambuildingaktiviteter och som skulle "sakna" om en försökte sneaka iväg. Så hans åstadkommande är mest en oturlig känsla hos oss mig och alla andra av mitt folk.

 

"Ah, men vad har du åstadkommit då? Ingenting" kanske ni säger. Förståelig fråga och helt sant svar, om det inte var för den detaljen att jag skar en bagel helt perfekt igår. Så om ni tror att mina åstadkommanden är noll så har det skeppet för länge sedan seglat. Har nu definitivt något att skriva på mitt CV. Alla kommer läsa det och bah: "Wow. Henne ska vi ha". (Som i Ferdinand, förutom att det inte handlar om tjurfäktning pga skulle aldrig sjuka så lågt).

 

Förresten, ni vet den där anekdoten om att Einstein inte sa någonting tills han var fyra år gammal och så en dag, vid middagsbordet, bröt han sitt livs tystnad och sa: "Soppan är för varm". Lättade, frågade hans föräldrar varför han aldrig sagt ett ord tidigare och han svarade: "För hittills har allting varit som det ska". Det är en typisk anekdot som känns så orimlig, men åh hoppas jag inte att den är sann. Plus hur kunde hans föräldrar motstå frestelsen att, efter sin sons fyraåriga tystnad, inte säga: "Shh" när han öppnade munnen.

 

Vad jag önskar att detta är sant! Om någon av er får tag i en tidsmaskin snarast, kan ni åka och besöka den här dagen i Einsteins liv och sedan rapportera till mig om berättelsen är faktum eller fiktion. Men fram tills den dagen kommer jag leva i hopp om att det hände. Och även alla andra dagar. Det går ej att övertyga mig om att det inte hände, så det där tidsmaskinsbesöket kanske är lite slöseri av tidsresenärstid ändå. (Om tiden en kan resa är begränsad, annars- kör hårt). 

Sommarens ormfrånvaro

2016-07-28 07:06:00 | Vacuum


 

Tillåt mig bara att börja det här med att säga att jag är djupt medveten om att jag kommer jinxa detta nu, men vissa risker måste en bara ta här i livet, så sanningen är: jag har inte sett en enda orm i år? Alltså inte en. Inte ens i Australien? Eller jo förresten, såg en på ett zoo fast det räknas inte för det var ingen vild orm. (Se den där scenen i HP1 då ormen pekar mot "Born in captivity"-skylten när Harpan helt okänsligt börjar fråga om hans liv i Brasilien. Eller okänsligt var det väl inte, Potts var ju bara en ung gutt. Men ändå. Plus att det är vida känt att HP inte är speciellt klipsk).

 

Orm-frånvaron chockar mig i alla fall för det känns som att jag sett färre och färre de senaste åren, som i den där säsongen av Doctor Who när alla getingar (eller bin, minns ej) försvinner och det beror på att något fuffens pågår i universum. I verkligheten håller dock håller bina på att försvinna utan fuffens i universum, de försvinner blott genom mänsklighetens aktioner, men detta är inte ett kall till handling- det här är blott ett blogginlägg. Eller tolka det som ni vill, hela livet är en svensklektion. (Eller "svenskalektion" som jag personligen skulle ha sagt men om en skriver det blir en attackerad av Anonymous eller något), 

 

Jag önskar att jag visste mer om bin än jag för tillfället gör förresten. Min vän Karl visade mig dock "Bee Movie" en gång och, handen på hjärtat, kan jag säga att jag bearbetar den filmen inombords än idag. Riktigt gripande. Eller förresten så såg jag en dokumentär om bin på Netflix för cirkus ett år sedan kom jag på. Jag vet nog mer om bin än jag först trodde känner jag nu när jag tänker efter, tänka sig att livet kan ta en sådan drastisk ändring, va! Den heter "The Vanishing of the Bees" om någon vill se den- ett stort tips från mig alla till er alla.

 

Fast nu skulle ju inte det här inlägget handla om bin utan ormar, men det var tur att jag kom in på ämnet ändå för jag har inte så mycket mer att säga om snakesen utöver det att jag inte har sett någon slingra sig förbi i år. Dock mötte jag en väldigt slingrig katt för ett tag sedan och det var utan tvekan den slingrigaste katten jag mött under min livstid. Tänk om dess slingrighet var ett rop på hjälp som jag i stunden inte uppfattade? Kan ej leva med mig själv nu, måste söka upp min pälsiga vän igen för att ställa allt till rätta. (Om det var ur rätta, vill säga, annars kanske den bara var en jäkligt chillad karaktär). 

 

Nu kanske ni tänker: "Du har verkligen pratat om katter mycket på senaste tiden" och då kan jag bara säga att en är vad en äter. Skoja. Skulle ej äta en katt ens om den försökte äta mig. Skulle inte heller äta en orm eller ett bi. "Not all heroes wear capes" som det sägs.

 

Uppdatering! (Ett koncept som är ganska ointressant med tanke på att det här inlägget inte hade publicerats innan uppdateringen gjordes, men vad skall en simpel tös göra). Kan nu meddela att jag träffade katten igen och tillåt mig bara att säga att den väntade på mig där jag lämnade den dagen innan. Det är det bästa som har hänt mig i hela mitt liv, den satt där som en trogen vän och bara väntade. Det värmer min lilla själ så mycket att om jag samlade värmen i en liten box skulle den smälta, likt Dalis smältande klockor, och sprida sig till var vrå av universum och allt i världen skulle vara gott. 

 

Har ni sett några ormar i år? Plus att jag undrar om ni är ormfans- vet att det finns vissa ormfanatiker där ute och skulle gärna vilja känna en. 

VHS-sorg och fångstlycka

2016-07-27 06:29:00 | Vacuum


 

Det måste erkännas (av mig) att det gör lite ont i hjärtat att skriva det här inlägget eftersom antalet publicerade innan detta var så jämnt och fint. En måste ju älska ett riktigt rent nummer. Till och med- på många sätt- en nummerhatare som jag uppskattar dem nästan mer än livet självt. Nu satsar jag på tusen stycken antar jag. Herre Jesus, om någon av er fortfarande hänger omkring här när jag postar mitt tusende inlägg då satan ska jag köpa en guldklimp till dig som du kan använda som dörrstopp eller något. Eller smälta ner och göra lite guldsoldater, ty tennsoldater hör hemma i historien. Detta är inte Bullerbyn.

 

Förresten så såg genom en länk till Aftonbladet igår; att tränaren i Manchester United hade bannat alla dudes från att spela Pokemon. Och, i sin helhet, löd clickbaitrubriken givetvis: "Zlatan förbjuds spela Pokemon Go". Ah, älskar Aftonbladet och deras besatthet av Ibra.

 

Nu har jag riktigt slagit på stort här mina vänner: har talat om siffror och sport i samma inlägg. Om ni funderar över i fall jag för tillfället genomgår en identitetskris så kan jag säga att jag faktiskt inte har tänkt på det innan den här stunden, men det kanske jag gör? Snart drar jag väl fram en saxofon och jazzar lite, vet ju inte vem jag är längre. Allt är möjligt, men också omöjligt.

 

Just ja, glömde ta upp hela grejen med Pokemon som jag precis drog upp ovan. Det jag ville säga är att sedan jag senast rapporterade om min samling har jag fångat sju till, varav en av dem heter Paloma som jag lovade. Så om ni legat sömnlösa och tänkt på detta om nätterna- var lugna- Paloma är ett faktum. Hon skall ej lämna min samling om det så gäller liv och död för min del.

 

Och jag läste en till sak (jag bara läser och läser och läser och läser), nämligen att det enda företaget i världen som fram tills nyligen nyproducerade VHS-spelare har lagt ner sin produktion, vilket innebär att inga nya VHS-spelare längre tillverkas. Om ni inte tidigare grät (av lycka) över att jag nu har en Paloma-Pokemon gråter ni säkert nu (av sorg) över den här nyheten. (Bra att jag specificerade vilken känsla ni grät av över så att ni inte blir förvirrade. Varsågoda). Så ja, vet inte vad mer jag vill säga om det utöver RIP. Sov i ro, sweet prince(ss).

 

Det här inlägget har verkligen varit en hel svärm av känslor. Nästan på samma nivå som på en ljuslykta vi har hemma som har ord skrivna på den som lyder (i den här ordningen): "Hjälte, älskade, godhet, fin, hjärta, positiv, närhet, värme, ljus, omtyckt, kärlek, tomhet, sorg". Tomhet och sorg känns väl lite malplacerade egentligen. Det sägs ju att det krävs åtta positiva ord för att väga upp ett negativt så om en håller det i tanken är den här, i början tillsynes positiva ljuslyktan, faktiskt ganska negativ då den innehåller två negativa ord men bara elva positiva. Så den ligger på minussidan med fem positiva ord. Synd, men jag måste erkänna att den inte hade mycket av en charm till sig ändå då den är ful som stryk. (No offence).