När ett smeknamn blir ens namn

2016-08-31 07:39:00 | Vacuum


 

Bror: "Alltså omg kan du tro det här eller? Min värsta mardröm har gått i uppfyllelse"

Jag: "Vad har hänt?"

Bror: "Vem är det inte som har gått och skaffat sig en podcast med Niklas Wahlgren?"

Jag: "Vem?"

Bror: "Fucking Kicken"

Jag: "Hahaha. Du kommer inte kunna hålla dig borta från den, du kommer börja prenumerera så fort du slutat prata med mig"

Bror: "Du, inte en chans. Jag hatar Kicken. Och deras podcast hade värsta bannern på podcast-appen också. Hela min dag är förstörd"

 

Starka känslor som väcks ack en vanlig morgon. Min bror har haft ett, så vitt jag kan se det, obefogat hat för Kicken (no offence om du läser detta Mr Kick, vilket du troligtvis gör) sedan första dagen han såg honom och jag antar att det här bara var det sista strået. Men jag kan relatera, har känt samma sak om ett antal personer- dock aldrig Kicken. Jag tror att jag gillar honom för att han påminner mig om Mojje från Nicke (Walhgren återigen, wow han är mittpunkten för allt) och Mojje. Och eftersom jag var på deras konsert back in the day så har jag bara en allmänt bra känsla för honom. Så ja. Om någon drar fram något svart kort om Mojje nu så skriker jag. Vill bara leva i frid.

 

Deras podcast heter: "Wahlgren - Lundqvist", vilket jag tycker är ett väldigt oklart namn för ofta någon kopplar Kicken till sitt efternamn? Visste inte ens att det har hans namn innan jag googlade för tio minuter sedan. Men han kanske vill komma bort från varumärket "Kicken", och tro mig när jag säger att det är ett varumärke. Vad heter han ens i förnamn? Jag vet inte. Men för att verkligen imponera i det här inlägget ska jag googla det också. Jag återkommer i nästa paragraf.

 

Ah. Christian heter han. Det skulle en nästan kunnat ha räkna ut. Likt Kicken har jag har alltid velat haft ett coolt smeknamn, men det har aldrig varit ett faktum i mitt liv? Har bara haft klassikerna. Plus en gång när en av mina friends kallade mig för "Froggy". Men det var min storhetstid för smeknamn. Jag skulle vilja kallas för typ… Kruset. Haha skoja, vet inte varför jag sa det, det vill jag inte alls? Men något coolt. Och min cool-radar är jäkligt hög för låt mig dela vad det coolaste jag någonsin upplevt är: när min farfar och jag spelade "Finns i sjön" och han gjorde ett laser/nyoom-ljud över alla kort innan han valde vilket han skulle plocka upp. Ja, jag har minst sagt sett obeskrivliga saker. Läs mer om det sen i mina memoarer.

 

"Ah men vad tycker du att deras podcast skulle ha hetat då?" kanske ni frågar. Eh, "Kicken och Niclas" givetvis? Vet inte varför de valde bort det namnet? Kanske förklarar de det i sin podcast? Det skulle jag nämligen inte veta för jag har inte, samt planerar inte, att lyssna på den. Plus om någon av er känner dem i person, fråga dem gärna från mig och rapportera tillbaka innan torsdag- tack.

 

Har ni någonsin haft något coolt smeknamn? Samt, har ni lyssnat på Niclas och Kickens podcast?

Du vet väl om att du är värdelös

2016-08-29 16:48:00 | Vacuum


I den stunden jag fick sanningen berättad för mig.

 

Jag har länge sagt att om jag hade ett album skulle alla sånger ha olika genrer. Fatta fab album ändå. Finns det? Är det någon som redan har gjort det? Och om så är fallet, är det ett bra album? Jag kan inte tänka mig att det skulle vara något annat än 10/10. Ah jag riktigt ryser av tanken av att inte veta om detta existerar.

 

En skulle också kunna ha det så att varje album hade en helt ny genre och stil, tänk lite Bowie- och ingen skulle någonsin kunna förutse vilken genre en skulle satsa på härnäst. Det är en jäkligt bra säljningsteknik ty folk skulle vara intresserade av att fortsätta följa ens karriär. Tyvärr kan jag nog inte spela in mitt eget album pga är inte talangfull inom sångvärlden. (Kan väl hålla en ton, men det räcker ej i dagens klimat). (Eller så gör det det, vet inte). Men jag kan nämna att jag har sjungit Hosianna i kyrkan ett flertal gånger så om ni vill se ett kyrkligt album från mig till er kommentera under så ska jag (inte) fixa det.

 

Om det är någonting jag önskar av hela min själ att jag fortfarande hade kvar när det kommer till ljudfiler så är det 1: kassettbanden jag och da kids brukade spela in våra radioshower på, samt 2: ljudfilen på Karls Sony Ericsson Walkman i vilken vi sjöng vår egen version av "Sånt är livet" omdöpt till "Gröt är livet" (fantastisk bit av ironisk samhällskritik från vår sida, år 2007). Det var en ton där som vi fick till så jäkla vackert att jag nästan blir tårögd av att tänka på det än idag. Ah tiden kommer aldrig svepa bort minnet av den tonen; i min sista hjärnaktivitetsbuzz hundradelen innan min död kommer jag att tänka på den. Det är en typisk sak en skulle försöka återskapa tio år senare men det skulle aldrig bli det samma. 

 

Annars är en av mina personliga favoritsångomskrivningar: "Du vet väl om att du är värdelös" till tonerna av "Du vet väl om att du är värdefull". (Ganska uppenbart vilken melodi den skulle sjungas till men jag tänka i fall att någon totalt har missat den sången, jag vet väl inte allas livshistoria). Den sjöng en av mina kusiner till mig en gång när vi höll på att spela in en film och dialogen var så dålig att jag ej kunde ta det seriöst. En väldigt rörande gest faktiskt. Det kändes väldigt kyrkligt i den stunden och hans röst var vacker. (Se bilden ovan). (Inte för ett en kan se hans röst på bilden, men föreställ er. Det var lite Freddie Mercury över det hela).

  

Utöver det kan jag meddela att jag tidigare idag skrev en dikt om broccoli. "Snälla dela!" kanske ni nu bedjar. Men nej. Den blev djupare än planerat och det känns som att ni skulle få se en för stor del av min själ om den dikten kom ut i ljuset.

 

Vet ni om något album på vilket alla sånger är i olika genre? Samt har ni någonsin gjort väldigt bra sångomskrivning? 

Som Nostradamus innan mig

2016-08-28 17:05:06 | Vacuum


 

Har ni hört att 2016 ska vara en sekund längre än förra året? Det är som någon (verkligen specifikt, jag ber om ursäkt) skrev på Twitter: "Har vi inte gått igenom nog i år?". Kunde inte ha sagt det bättre själv. Ska vi nu även genomlida en extra sekund där någonting kan gå fel? (Eller rätt, antar jag, men oddsen i år talar för det förstnämnda). Tydligen. Kunde de inte ha sparat den till 2017 istället? Inte för att jag kan garantera att nästa år kommer vara bättre, men en måste väl hålla drömmarna vid liv.

 

Jag ska i alla fall försöka ta tillvara på den där sekunden. Kanske andas en extra gång. Eller blinka eller så. Eller så håller jag andan för att påminna mina lungkamrater hur mycket de gillar syre? Allt är möjligt. Tycker dock personligen att de borde spara ihop de där enstaka sekunderna tills det blir en minut då en minut är mer värd att fira än en sekund. Den enda gången sekunder är viktiga är i simning och skidåkning och jag har inte tid för något av det.

 

Fast med en extra minut är det ju möjligt att hela jorden skulle gå under pga vi skulle ej kunna hantera det. Plan skulle falla från skyn som de skulle göra vid millennieskiftet ("vid millennieskiftet år 2000" tänkte jag skriva, som om vi levde då år 999 blev 1000), hundar skulle börja tala, månen skulle explodera. Det skulle helt enkelt bli kaos. (Om detta händer kan ni kalla mig för Nostradamus Jr). Kan även ge lite andra vaga förutsägelser som ni kan försöka finna i ert liv, lite som bilbingo:

 

En man i halsduk kommer passera dig på gatan samtidigt som vinden tar tag i ditt hår, du blinkar och snifflar till då du är förkyld. Ett barn tittar på dig längre än vad som är socialt acceptabelt, du tittar tillbaka men det är du som sedan tittar bort för du står ej ut längre. Du känner en droppe från skyn. "Regnar det?" säger damen med handväskan. "Ja, jag tror jag kände en droppe. De sa på vädret att det kunde regna till eftermiddagen" säger hennes väninna. En buss kör förbi och den är sen- som alla andra dagar. En fågel står och pickar vid en bänk. Det är tisdag.

 

Så där har ni lite profetior. Om minst fem av dessa händer dig inom de närmsta tre dagarna- skicka ett litet meddelande till mig så ska jag skriva en riktigt vacker dikt till din själ och dig.